Son konular

Kır Pidesi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kır Pidesi Tanımı İçin Gereçler

Hamuru İçin
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Ele yapışan kıvamda)
İç harcı için
400 gram kıyma
3 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
3 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Kimyon
Toz biber
Biraz sıvı yağ
Kaşar peyniri rendesi
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tereyağı

Kır Pidesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı karıştırın. 5 dakika mayanın kabarması için bekleyin. Sıvı yağ ve tuz ekleyin. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak, ele yapışan bir hamur elde edin. Üzerini streçleyip 1 saat mayalandırın.
İç harcı için soğan, kabuğu soyulmuş domates ve biberleri küçük küp küp doğrayın. Öteki materyalleri ekleyip güzelce yoğurun. Farklı bir tabağa kaşar peynirini rendeleyin.
Mayalanan hamuru unlanmış yerde 10 yahut 15 kesime bölün. Hafif un yardımıyla yuvarlayarak beze yapın. Un serpilmiş tepsiye alıp üzerlerini örtün.
Yeniden hafif un yardımıyla hamuru uzun bir biçimde açıp iç harcını yayın. Kaşar peyniri serpip hamurun kenarlarını ortaya hakikat kapatıp bastırın. Katlı yer alta gelecek halde yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Tüm bezeleri bu formda hazırlayın.
İç harcı bekledikçe sulandığı ve hamuru da biraz ince açtığım için harcı koyarken hamur tabana yapıştı alırken de haliyle yırtıldı. Ben de bezeleri açtıktan sonra bir yağlı kağıt üzerine alıp iç harcını orada koyup kapattım.
Daha sonra tepsiye yerleştirirken hafif uzattım bu biçimde yapmak çok kolay oldu size de fikir olsun. Birinci tepsiden başlayarak yağ, yumurta ve yoğurt karışımını üzerlerine sürün. Parmak uçlarınızla bastırın.
175 derece ısıtılmış fırında pişirin. Fırından alınca üzerlerine tereyağı sürün. Tanım için kübra pelvan ablaya teşekkürler, çok hoş oldu nitekim deneyecek olanlara afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Kır Pidesi Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı süt 2 su bardağı su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket instant maya Un (Hafif ele yapılan yumuşak bir hamur olmalı) İçi İçin 500 gram dana kıyma 2 büyük uzunluk soğan 2 adet çarliston biber 1 adet kapya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Kıymalı Kır Pidesi Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo un 2 tane yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı ya da margarin 1 paket yaş maya 1 tatlı kaşığı şeker Yeterince tuz 2-2.5 su bardağı kadar ılık süt İç Harcı İçin ; Yarım kilo kıyma 4-5 adet kuru soğan Yarım demet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Kır Pidesi Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 1.5 su bardağı normal süt 1.5 su bardağı sıcak su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kuru maya Aldığı kadar un İç harcı için;(çiğden koyuluyor) 2 adet orta boy domates 2 adet büyük boy tatlı biber 1 büyük boy...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Kır Pidesi (Nefis Yumuşacık) Tanımı İçin Materyaller Hamuru için: 2 su bardağı su 1 su bardağı süt 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un İç harcı için: 500 gram kıyma 2 adet soğan 3 adet yeşil biber 3 adet domates Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kıymalı Kapalı Kır Pidesi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 kg un 1 su bardağı sıvı yağ 1 yumurta akı ( sarısı üstüne ) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket instant maya Aldığı kadar su İç harcı: 500 gram kıyma 3 büyük kuru soğan 2-3 yeşil biber 1 yemek kaşığı domates salçası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt