Kır Pidesi Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
4 su bardağı un
Tek kullanımlık kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İçi İçin
250 gram kıyma
2 tane soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tane domates
Maydanoz
3 tane yeşil biber
Kır Pidesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur yoğurma kabına un tuz ve maya konulur azar azar su ek edip yoğuralım. Ele yapışmayan hamur olacak.
Hamur mayalanırken iç malzemeyi hazırlayalım tavaya sıvı yağ koyalım ısınınca soğanı ve biberi koyalım kavuralım.
Kıymayı ekleyin karıştırın rengi dönünce domatesi ekleyip karıştırın 5-6 dakika kavurun. Baharatları ekleyip karıştırın en son maydanozu ekleyip kapatın.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlak yapalım uzun uzun açalım birer kaşık harçtan koyup uçları birleştirip zıt çevirelim üzerine su sürelim.
180 derecelik fırında 20 dakika kızarana kadar pişirin fırından çıkınca tereyağı sürelim afiyet olsun.
Hamuru İçin
4 su bardağı un
Tek kullanımlık kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İçi İçin
250 gram kıyma
2 tane soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tane domates
Maydanoz
3 tane yeşil biber
Kır Pidesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur yoğurma kabına un tuz ve maya konulur azar azar su ek edip yoğuralım. Ele yapışmayan hamur olacak.
Hamur mayalanırken iç malzemeyi hazırlayalım tavaya sıvı yağ koyalım ısınınca soğanı ve biberi koyalım kavuralım.
Kıymayı ekleyin karıştırın rengi dönünce domatesi ekleyip karıştırın 5-6 dakika kavurun. Baharatları ekleyip karıştırın en son maydanozu ekleyip kapatın.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlak yapalım uzun uzun açalım birer kaşık harçtan koyup uçları birleştirip zıt çevirelim üzerine su sürelim.
180 derecelik fırında 20 dakika kızarana kadar pişirin fırından çıkınca tereyağı sürelim afiyet olsun.