Kır Pidesi Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
Un (Hafif ele yapılan yumuşak bir hamur olmalı)
İçi İçin
500 gram dana kıyma
2 büyük uzunluk soğan
2 adet çarliston biber
1 adet kapya biber
3 adet büyük uzunluk domates
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz sıvı yağ
Kaşar peyniri
Üzeri İçin
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kır Pidesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için su, süt, toz şeker ve tuzu karıştıralım. Biraz eleyip mayayı dökelim ve yoğurmaya başlayalım. Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak ele yapışan bir hamur elde edelim ve düzgünce yoğuralım.
Üzerini streçleyip 1 saat mayalandıralım.
İçi için kaşar peyniri hariç tüm malzemeyi karıştıralım. Kaşar peynirini bir kaba rendeleyelim.
Mayalanan hamuru 10 modüle bölelim. Hafif un yardımıyla beze yapıp üzerini örtelim.
Tekrar hafif un yardımıyla hamuru uzun bir formda açıp iç harcından yerleştirelim kaşar peyniri serpip hamurun kenarlarını ortaya yanlışsız katlayalım. Katlı yeri altta kalacak formda tepsiye dizelim.
Tüm bezeleri bu formda hazırlayalım. Birinci tepsiden başlayarak üzerine yoğurt yumurta ve sıvı yağ karışımını sürelim parmak uçlarımızla bastıralım.
175 derecelik sıcak fırına gönderelim. Fırından alınca üzerine tereyağı sürelim.
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
Un (Hafif ele yapılan yumuşak bir hamur olmalı)
İçi İçin
500 gram dana kıyma
2 büyük uzunluk soğan
2 adet çarliston biber
1 adet kapya biber
3 adet büyük uzunluk domates
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz sıvı yağ
Kaşar peyniri
Üzeri İçin
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kır Pidesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için su, süt, toz şeker ve tuzu karıştıralım. Biraz eleyip mayayı dökelim ve yoğurmaya başlayalım. Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak ele yapışan bir hamur elde edelim ve düzgünce yoğuralım.
Üzerini streçleyip 1 saat mayalandıralım.
İçi için kaşar peyniri hariç tüm malzemeyi karıştıralım. Kaşar peynirini bir kaba rendeleyelim.
Mayalanan hamuru 10 modüle bölelim. Hafif un yardımıyla beze yapıp üzerini örtelim.
Tekrar hafif un yardımıyla hamuru uzun bir formda açıp iç harcından yerleştirelim kaşar peyniri serpip hamurun kenarlarını ortaya yanlışsız katlayalım. Katlı yeri altta kalacak formda tepsiye dizelim.
Tüm bezeleri bu formda hazırlayalım. Birinci tepsiden başlayarak üzerine yoğurt yumurta ve sıvı yağ karışımını sürelim parmak uçlarımızla bastıralım.
175 derecelik sıcak fırına gönderelim. Fırından alınca üzerine tereyağı sürelim.