Kirazlı Muhallebili Yaz Pastası Tart Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki İçin
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kase kiraz
1,5 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi İçin
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Kirazlı Muhallebili Yaz Pastası Tart Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kirazlar çekirdeklerinden ayrılıp süzülmeye bırakıyoruz ve kekimiz için yumurta ve şekeri mayonez kıvamı alana kadar çırpıyoruz.
Üzerine öbür materyalleri ekleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırın bu süreç kekin kabarmasını destekliyor kek harcımız hazır olunca 1 kase kiraz üzerine 1. 5 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip uygunca karıştırıyoruz.
Tart kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp yavaşça unluyoruz üzerine kirazlı karışımı döküyorum onun üstüne de kek harcını döküp 180 derecede kürdan testi yaparak pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken muhallebimiz i hazırlıyoruz muhallebi için tereyağı ve vanilya hariç tüm gereçleri tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.
Katı kıvam alınca altını kapatıp vanilya ve tereyağı ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz kekimiz piştikten sonra birinci sıcağı çıkınca üzerine muhallebimizi döküp 1 saat buzdolabında bekletin akabinde servis edebilirsiniz
Keki İçin
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kase kiraz
1,5 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi İçin
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Kirazlı Muhallebili Yaz Pastası Tart Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kirazlar çekirdeklerinden ayrılıp süzülmeye bırakıyoruz ve kekimiz için yumurta ve şekeri mayonez kıvamı alana kadar çırpıyoruz.
Üzerine öbür materyalleri ekleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırın bu süreç kekin kabarmasını destekliyor kek harcımız hazır olunca 1 kase kiraz üzerine 1. 5 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip uygunca karıştırıyoruz.
Tart kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp yavaşça unluyoruz üzerine kirazlı karışımı döküyorum onun üstüne de kek harcını döküp 180 derecede kürdan testi yaparak pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken muhallebimiz i hazırlıyoruz muhallebi için tereyağı ve vanilya hariç tüm gereçleri tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.
Katı kıvam alınca altını kapatıp vanilya ve tereyağı ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz kekimiz piştikten sonra birinci sıcağı çıkınca üzerine muhallebimizi döküp 1 saat buzdolabında bekletin akabinde servis edebilirsiniz