Son konular

Kireçte Kabak Tatlısı (Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Kireçte Kabak Tatlısı (Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
2 kg kabak( bal kabağı)
2 kg toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
6 su bardağı su
Kireç Karışımı İçin;
500 gram kireç (nalburdan alabilirsiniz)
7 litre su

Kireçte Kabak Tatlısı (Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle işe kireç karışımımızla başlayalım. Büyük bir kabın içine kirecimizi alıp üzerine suyumuzu dökerek karıştıralım ve bir kenara alıp 3-4 saat kirecin dibe çökmesini sağlayalım.
Kirecimizin çökme işlemi devam ederken kabaklarımızı temizleyip dilediğimiz boyutta keserek şekil verelim. Büyükçe bir kabın içine kabaklarımızı yerleştirelim.
Dinlenen kirecimizin üzerindeki duru suyunu bulandırmadan dikkatli bir şekilde bir kaba alalım. Aldığımız bu suyu kabaklarımıza ekleyelim. Üzerine bir tabak koyup kapağını da kapatarak bir gece bu şekilde bekletelim. (10-12 saat kadar).
Beklettiğimiz kabaklarımızı bir kaç kez yıkadıktan sonra pişireceğimiz tenceremize alıp üzerini geçecek kadar suyumuzu koyarak bir taşım kaynatalım ve süzelim. (bu işlemi üzerinde kireç artığı kalmasın diye yapıyoruz. ).
Daha sonra kabaklarımızın üzerine 6 su bardağı suyumuzu ekleyip kaynatalım. Tenceremizin kapağı kapalı bir şekilde, orta ateşte, yarım saat kadar kabaklarımızı pişirelim.
Yumuşayan kabaklarımızın üzerine toz şekerimizi ilave edelim ara ara karıştıralım. Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 3 saat kadar pişirelim. (Kaynamaya başladıktan yarım saat sonra limon tuzumuzu ilave edip karıştıralım).
Pişirme işlemi devam ederken kabaklarımızı maşa yardımıyla ters düz yapalım ki şerbetini içine güzelce çekebilsin.
Pişmeye başladığı zaman kabak tatlılarımız şeffaflaşmaya başlayacak.
Pişme süresi tamamlanan tatlımızın kıvamını anlamak için reçellere yaptığımız işlem gibi şurubundan bir kaba alıp soğutarak uygun kıvama gelip gelmediğini anlayabiliriz.
Tatlımızı dinlendirip servis edebilirsiniz.(Ben kavanozlara koyup ağızlarını sıkıca kapattım daha sonrası kullanım için). Afiyet olsun .
Kireçte Kabak Tatlısı (Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Pişirmek için; 2 kilo bal kabağı 1 buçuk kilo toz şeker 3 su bardağı su Hazırlamak için; 500 gram sönmemiş kireç 6 litre su Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 500 gram kireci 6 litre suyun içine koyalım (Taş gibi olan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Kabak Tatlısı Çıtır Tarifi İçin Malzemeler 1 kg taş kireç sönmemiş olacak 10 kg doğranmış balkabağı 10 kg şeker Limon tuzu ya da bir limon Tahin Ceviz Kabak Tatlısı Çıtır Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle şunu söyleyeyim ölçüleri birebir kullanırsanız istediğiniz kiloda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Karamelizeli Kabak Tatlısı (Böylesini Yiyen Başkalarını Unutuyor) Tanımı İçin Malzemeler 2 kilo dilim bal kabak 4 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su (Karamelize ederken eklenecek) 2 tane karanfil Üzerine Ceviz tahin Kaymak Karamelizeli Kabak Tatlısı (Böylesini Yiyen Başkalarını Unutuyor)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kireçte Bal Kabak Reçeli (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 1,5 kilo bal kabağı 7 su bardağı şeker 4,5 su bardağı su Yarım su bardağı kireç 2 litre su 1 tatlı kaşığı limon tuzu Yarım limon suyu Kireçte Bal Kabak Reçeli (Videolu) Tanımı Yapılışı Öncelikle 1, 5 kilo kadar balkabağını güzelce soyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Kabak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 1.5 kg soyulmuş ve dilimlenmiş kabak 2.5 su bardağı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 çay kaşığı karanfil Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Kabaklarımızı 3 parmak genişliğinde doğruyoruz. Şekerimizi doğranmış kabaklarımızın üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt