Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Pişirmek için;
2 kilo bal kabağı
1 buçuk kilo toz şeker
3 su bardağı su
Hazırlamak için;
500 gram sönmemiş kireç
6 litre su
Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
500 gram kireci 6 litre suyun içine koyalım (Taş gibi olan kireçlerimiz suyun içinde eriyecektir)
Ben bu şekilde bıraktım geceden sabah uyandığımda erimişti hepsi kireçler alta suyu üste çıkmış olacak biz suyunu kullanacağız.
Bal kabağımızı istediğimiz gibi keselim bir kaba koyalım.
Üstüne kireçli suyumuzu ilave edelim bu şekilde 12 saat bekletelim(kıtır kıtır olması için).
Daha sonra 3 4 kere yıkayalım.
Bal kabaklarımızın üstüne çatalla bir iki kez delik açalım ve tencereye dizelim.
Üzerine 3 su bardağı su koyalım ve şekerimizi ilave edelim şekeri damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Kısık ateşte ara ara kontrol ederek pişirelim, yaklaşık 4 saatte pişmiş oluyor (Kireci görebilmeniz adına fotoğrafı ekledim) deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Pişirmek için;
2 kilo bal kabağı
1 buçuk kilo toz şeker
3 su bardağı su
Hazırlamak için;
500 gram sönmemiş kireç
6 litre su
Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
500 gram kireci 6 litre suyun içine koyalım (Taş gibi olan kireçlerimiz suyun içinde eriyecektir)
Ben bu şekilde bıraktım geceden sabah uyandığımda erimişti hepsi kireçler alta suyu üste çıkmış olacak biz suyunu kullanacağız.
Bal kabağımızı istediğimiz gibi keselim bir kaba koyalım.
Üstüne kireçli suyumuzu ilave edelim bu şekilde 12 saat bekletelim(kıtır kıtır olması için).
Daha sonra 3 4 kere yıkayalım.
Bal kabaklarımızın üstüne çatalla bir iki kez delik açalım ve tencereye dizelim.
Üzerine 3 su bardağı su koyalım ve şekerimizi ilave edelim şekeri damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Kısık ateşte ara ara kontrol ederek pişirelim, yaklaşık 4 saatte pişmiş oluyor (Kireci görebilmeniz adına fotoğrafı ekledim) deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı