Kiremit Tepside Enfes Etli Sebzeli Yemek Tanımı İçin Materyaller
600 gram et
4 orta uzunluk patates
2 patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 bardak su
Tuz
2 domates ve yeşil biber
Sıvı yağ
Kiremit Tepside Enfes Etli Sebzeli Yemek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Etlerimizi tencereye alıp az sıvı yağla kavuruyoruz.
Üzerine tereyağını koyup ve biraz sıcak su ekleyip güzelce pişiriyoruz.
Etlerinizin sert olduğunu düşünüyorsanız bu süreci düdüklüde yapabilirsiniz.
Pişen etlere tuzunu atıp tepsiye alıyoruz.
Patatesleri iri küp formunda doğrayıp kızartıyoruz, patlıcanları alacalı soyup küp halinde doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz, akabinde kızartıyoruz(sebzeleri kızartmaya yakın kıvamda tepsiye alıyoruz).
Zerzevatları de tepsiye aldıktan sonra domates ve biberleri iri formda doğrayıp tepsinin üzerine yerleştiriyoruz ve tepsinin üzerine tuz atıyoruz.
Son olarak domates salçası ve bir bardak suyu karıştırıp tepsinin üzerine gezdiriyoruz.
220-240 derecede yarım saat kadar pişiriyoruz.
Etimiz ve sebzelerimiz zati muhakkak oranda piştiği için pişmesi uzun sürmeyecektir.
Ortada bir çatalla denetim ederek pişirebilirsiniz.
Sonunda enfess lezzetli yemeğimiz hazır. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Afiyetler olsun.
600 gram et
4 orta uzunluk patates
2 patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 bardak su
Tuz
2 domates ve yeşil biber
Sıvı yağ
Kiremit Tepside Enfes Etli Sebzeli Yemek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Etlerimizi tencereye alıp az sıvı yağla kavuruyoruz.
Üzerine tereyağını koyup ve biraz sıcak su ekleyip güzelce pişiriyoruz.
Etlerinizin sert olduğunu düşünüyorsanız bu süreci düdüklüde yapabilirsiniz.
Pişen etlere tuzunu atıp tepsiye alıyoruz.
Patatesleri iri küp formunda doğrayıp kızartıyoruz, patlıcanları alacalı soyup küp halinde doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz, akabinde kızartıyoruz(sebzeleri kızartmaya yakın kıvamda tepsiye alıyoruz).
Zerzevatları de tepsiye aldıktan sonra domates ve biberleri iri formda doğrayıp tepsinin üzerine yerleştiriyoruz ve tepsinin üzerine tuz atıyoruz.
Son olarak domates salçası ve bir bardak suyu karıştırıp tepsinin üzerine gezdiriyoruz.
220-240 derecede yarım saat kadar pişiriyoruz.
Etimiz ve sebzelerimiz zati muhakkak oranda piştiği için pişmesi uzun sürmeyecektir.
Ortada bir çatalla denetim ederek pişirebilirsiniz.
Sonunda enfess lezzetli yemeğimiz hazır. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Afiyetler olsun.