Son konular

Welcome to Master Theme!

Hi, join best forum. Feel the fun!

Kayıt OL

Kirkpatrick Egitim Degerlendirme kriterleri nelerdir?

Editör

New member

Kirkpatrick Eğitim Değerlendirme kriterleri nelerdir?​

Kirkpatrick modeli nedir?
- Reaksiyon: Bu aşamada, katılımcıların eğitime nasıl tepki verdiğini ölçümleriz.
- Öğrenme: İkinci aşamada katılımcıların neler öğrendiğini ölçeriz.
- Davranış: Eğitimler kişilerde davranış değişikliği hedeflese de bu iki gün bir otelde eğitim olarak gerçekleşmez.

Kirkpatrick eğitim değerlendirme modeli nedir?​

Kirkpatrick eğitim değerlendirme modeli nedir?
Abstract. Zengin bir içeriğe sahip olan Kirkpatrick değerlendirme modeli, verilen eğitimle ilgili sonuçların davranışsal olarak da ortaya çıkıp çıkmadığını ortaya koymaya çalışan önemli bir modeldir. Model, tepki, öğrenme, davranış ve sonuç bölümlerinden oluşmaktadır.

Eğitim değerlendirme kriterleri nelerdir?​

Kirkpatrick’in özellikle eğitimin[4] değerlendirilmesi için geliştirdiği dört-aşama modeli tepki, öğrenme, davranış ve sonuç aşamalarından oluşmaktadır.

Donald Kirkpatrick kimdir?​

Donald Kirkpatrick kimdir?
Wisconsin Üniversitesinde çalışmış olan ve “American Society for Training and Development”ın (ASTD) eski başkanı olan Profesör Donald Kirkpatrick, 4 aşamalı değerlendirme modelini 1959’da yayınladı. 1975 ve 1994’te tekrar güncellenen bu program şuan dünyanın en bilinen eğitim değerlendirme programı.
Eğitim değerlendirme nasıl yapılır?​
Değerlendirme: Ölçme sonuçlarını bir ölçütle karşılaştırarak, ölçülen nitelik hakkında bir değer yargısına (anlamlandırma, karar verme, yorum yapma) varma sürecidir.

4 aşamalı model nedir?​

4 aşamalı model nedir?
Kirkpatrick’in Dört-Aşama Modeli ile Eğitimin Değerlendirilmesi. Kirkpatrick’in özellikle eğitimin[4] değerlendirilmesi için geliştirdiği dört-aşama modeli tepki, öğrenme, davranış ve sonuç aşamalarından oluşmaktadır.

Eğitim değerlendirme Formu nedir?​

Toplantılarınızı daha verimli hale getirmenizi sağlamak amacıyla çalışanlarınıdan geri bildirimlerini ve önerilerini toplamanıza yarayan form şablonu.

Katılımcı eğitim modeli nedir?​

Katılımcı eğitim modeli nedir?
Katılımcı eğitimde aktarılmak istenen bilgi veya yetkinliğe farklı bakış açılarından da yaklaşılıyor olması, çarpan etkisi yaratıyor ve uzun vadede verilen eğitimin daha verimli olması sağlanıyor.

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Kirkpatrick Eğitim Değerlendirme Modeli, eğitim programlarının etkilerini değerlendirmek için kullanılan dört aşamalı bir modeldir. Bu aşamalar şunlardır:

1. **Tepki**: Eğitime katılan bireylerin eğitim programına nasıl tepki verdiğini değerlendirir. Bu aşamada geri bildirim anketleri, memnuniyet ölçekleri gibi araçlar kullanılabilir.

2. **Öğrenme**: Eğitim sonrasında katılımcıların ne kadar bilgi veya beceri öğrendiğini ölçer. Bu aşamada sınavlar, testler, proje değerlendirmeleri gibi yöntemler kullanılabilir.

3. **Davranış**: Eğitimin katılımcılarda nasıl bir davranış değişikliği yarattığını ölçer. Bu aşamada gözlem, performans değerlendirmesi gibi teknikler kullanılabilir.

4. **Sonuç**: Eğitimin organizasyona veya iş süreçlerine sağladığı etkileri değerlendirir. Bu aşamada verimlilik artışı, maliyet düşüşü gibi göstergeler kullanılabilir.

Donald Kirkpatrick, Wisconsin Üniversitesi'nde çalışmış bir eğitimci ve "American Society for Training and Development" (ASTD) eski başkanıdır. 1959'da yayınladığı 4 aşamalı eğitim değerlendirme modeli dünya çapında yaygın olarak kullanılan bir değerlendirme modelidir.

Eğitim değerlendirme, öğrenme sürecinin etkinliğini değerlendirmek için kullanılan bir süreçtir. Bu süreçte belirlenmiş hedeflere ulaşılıp ulaşılmadığı, öğrenci performansı ve öğretim yöntemlerinin etkililiği gibi konular değerlendirilir.

Katılımcı eğitim modeli ise eğitim sürecinde katılımcıların aktif katılımını teşvik eden, farklı bakış açılarına değer veren bir eğitim yaklaşımıdır. Bu modelde, bilgi ve yetkinlik aktarımının yanı sıra katılımcıların düşünmeleri, yeni fikirler üretmeleri teşvik edilir ve böylece eğitim daha etkili hale gelir.