Son konular

Kırmızı Biberli Peynirli Pişi (Yağ Çekmez)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kırmızı Biberli Peynirli Pişi (Yağ Çekmez) Tanımı İçin Materyaller
1 çay bardağı su
1 çay bardağı ılık süt
1 kapya biber ( minik doğranmış)
6-7 kol dereotu (kıyılmış )
1/2 (yarım) çay bardağı lor yahut beyaz peynir ( ezilmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
3-3, 5 su bardağı un
Kızartmak için
1 su bardağı sıvı yağ

Kırmızı Biberli Peynirli Pişi (Yağ Çekmez) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kuru maya, şeker ve sıvılar yoğurma kabına alınır, karıştırılır. Un ve tuz eklenip yoğrulur.
Orta kıvamda bir hamur olacak. Çok sert olmamalı.
Biber dereotu ve peynir de ek edilir tekrar yoğrulur.
Üzeri kapatılır yahut streçlenir mayalanmaya bırakılır. Hava sıcak olduğu için mayalanma mühleti süratli oluyor 20-25 dk sonra tekrar yoğrulur ve havası alınır.
Tezgah yahut hamur matı yağlanır.
Hamur 1, 5 cm kalınlığında açılıp genişletilir.
Küçük yuvarlak bir kase yahut öbür bir aparat yardımıyla daireler elde edilir.
Ortaları da krema duyu yahut şişe kapağı ile çıkarılır.
Kızgın yağda çevirerek pişirilir.
Kızgın olunca ve hamur yeterli dinlenince yağ çekmiyor.
Birinci sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun Dereotu yerine maydanoz da ekleyebilirsiniz.
 
Üst Alt