Kırmızı Kapya Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
20 adet kırmızı kapya biber
20 kaşık pirinç
1 fincan zeytinyağı
1 soğan
2 domates
Yarım kaşık salça
Taze yahut kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz
Kırmızı Kapya Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Biberler yıkanıp dolmalık hazırlıyoruz. Pirinci ayıklayıp yıkıyoruz. Domates ve soğanı rendeliyoruz.
Pirince; domates, soğan, zeytinyağı, tuz, salça ve baharatları ek ederek karıştırıyoruz.
Biberlerin içine harcımızdan biberin yarısından az fazlasına dolduruyoruz.
Çıkardığımız biber saplarını yahut domatesten hazırladığımız kapaklarla kapatıyoruz.
Fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 200 derecede fırını açıyoruz.
Su kaynatıp dolmaların yarısını geçecek halde tepsiye döküyoruz.
Üzerleri biraz kızarınca biberleri aykırı çeviriyoruz.
Biberlerin üzeri kızarınca fırını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. Nefis dolmamız servise hazır. Afiyet olsun
20 adet kırmızı kapya biber
20 kaşık pirinç
1 fincan zeytinyağı
1 soğan
2 domates
Yarım kaşık salça
Taze yahut kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz
Kırmızı Kapya Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Biberler yıkanıp dolmalık hazırlıyoruz. Pirinci ayıklayıp yıkıyoruz. Domates ve soğanı rendeliyoruz.
Pirince; domates, soğan, zeytinyağı, tuz, salça ve baharatları ek ederek karıştırıyoruz.
Biberlerin içine harcımızdan biberin yarısından az fazlasına dolduruyoruz.
Çıkardığımız biber saplarını yahut domatesten hazırladığımız kapaklarla kapatıyoruz.
Fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 200 derecede fırını açıyoruz.
Su kaynatıp dolmaların yarısını geçecek halde tepsiye döküyoruz.
Üzerleri biraz kızarınca biberleri aykırı çeviriyoruz.
Biberlerin üzeri kızarınca fırını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. Nefis dolmamız servise hazır. Afiyet olsun