Kırmızı Köz Biber Turşusu (Mezesi) Tarifi İçin Malzemeler
5 kg kapya biber
1 deme t maydanoz
1 demet dereotu
1 baş sarımsak
1 su bardağı sirke
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Kırmızı Köz Biber Turşusu (Mezesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kapya biberlerimizi fırında közledim.
Daha sonra kabuklarını soyup kare şekilde doğradım.
Sarımsaklarımı ayıklayıp doğradım.
Maydanoz ve dereotunuda doğradıktan sonra bi tencereye sirke ve yağımı ekledim.
Sonra biberleri ve sarımsakları ekledim az biraz kavurduktan sonra maydanoz dereotu ve tuzumu ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurdum. Hem yemeklerin yanına hemde kahvaltı için çok güzel bi alternatif
Kırmızı Köz Biber Turşusu (Mezesi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 kg kapya biber
1 deme t maydanoz
1 demet dereotu
1 baş sarımsak
1 su bardağı sirke
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Kırmızı Köz Biber Turşusu (Mezesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kapya biberlerimizi fırında közledim.
Daha sonra kabuklarını soyup kare şekilde doğradım.
Sarımsaklarımı ayıklayıp doğradım.
Maydanoz ve dereotunuda doğradıktan sonra bi tencereye sirke ve yağımı ekledim.
Sonra biberleri ve sarımsakları ekledim az biraz kavurduktan sonra maydanoz dereotu ve tuzumu ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurdum. Hem yemeklerin yanına hemde kahvaltı için çok güzel bi alternatif
Kırmızı Köz Biber Turşusu (Mezesi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı