Kırmızı Mercimek Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek (Geceden ıslatalım)
2 adet yumurta
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Tuz
Kekik
Pulbiber
Dereotu
Kırmızı Mercimek Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geceden ıslattığımız mercimeği yeterlice süzüp, un haline gelene kadar rondoda çekelim.
Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve baharatları tuz ile çırpıldıktan sonra un haline gelmiş mercimek ve dereotu ile kabartma eklenip güzelce karıştırılır.
Minik kare borcamın tabanını bir ölçü yağlayıp üzerine karışımı dökelim, çörek otu serpip, evvelden ısıtılmış fırında 175 ile 200 derece aralığında pişirelim.
Kürdan ile pişip pişmediğini denetim edip fırından alalım. Afiyetler olsun.
Not: Kalorisi hiç olmayan besin bedeli yüksek olan bu ekmeği ister kahvaltı da, ister çay saatinde ya da diyet yapıyor iseniz orta öğünlerde bir kase yoğurt ile rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Kırmızı Mercimek Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı kırmızı mercimek (Geceden ıslatalım)
2 adet yumurta
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Tuz
Kekik
Pulbiber
Dereotu
Kırmızı Mercimek Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geceden ıslattığımız mercimeği yeterlice süzüp, un haline gelene kadar rondoda çekelim.
Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve baharatları tuz ile çırpıldıktan sonra un haline gelmiş mercimek ve dereotu ile kabartma eklenip güzelce karıştırılır.
Minik kare borcamın tabanını bir ölçü yağlayıp üzerine karışımı dökelim, çörek otu serpip, evvelden ısıtılmış fırında 175 ile 200 derece aralığında pişirelim.
Kürdan ile pişip pişmediğini denetim edip fırından alalım. Afiyetler olsun.
Not: Kalorisi hiç olmayan besin bedeli yüksek olan bu ekmeği ister kahvaltı da, ister çay saatinde ya da diyet yapıyor iseniz orta öğünlerde bir kase yoğurt ile rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Kırmızı Mercimek Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı