Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
1 orta boy kırmızı pancar
1 orta boy kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 tane kırmızı kapya biber
1 tane et bulyon
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam kuru nane
5 su bardağı sıcak su
Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patates, havuç, kırmızı pancar, kuru soğan, sarımsak ve kapya biberi küp küp doğrayın.
Zeytinyağını tencerede kızdırıp üzerine soğanları ve sarımsakları ekleyerek kavurun.
Üzerine unu ekleyerek özdeşleştirdikten sonra salçayı ekleyin ve biraz daha kavurun.
Küp küp doğradığınız diğer malzemeleri de tencereye ekleyerek kavurmaya devam edin ve bu sırada tereyağını ekleyin.
Malzemeleri kavurduktan sonra baharatlarını ekleyin ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin, yumuşamaları için kaynamaya bırakın.
Bu esnada et bulyonu da ekleyerek karıştırın.
Sebzelerin yumuşadığından emin olduktan sonra blenderdan geçirin.
Daha sonra kalan 2 bardak sıcak suyu da ekleyin.
Üzerine limon suyu ve naneyi de ekledikten 5 dakika boyunca orta ateşte kaynatın. Afiyet olsun.
Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
1 orta boy kırmızı pancar
1 orta boy kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 tane kırmızı kapya biber
1 tane et bulyon
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam kuru nane
5 su bardağı sıcak su
Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patates, havuç, kırmızı pancar, kuru soğan, sarımsak ve kapya biberi küp küp doğrayın.
Zeytinyağını tencerede kızdırıp üzerine soğanları ve sarımsakları ekleyerek kavurun.
Üzerine unu ekleyerek özdeşleştirdikten sonra salçayı ekleyin ve biraz daha kavurun.
Küp küp doğradığınız diğer malzemeleri de tencereye ekleyerek kavurmaya devam edin ve bu sırada tereyağını ekleyin.
Malzemeleri kavurduktan sonra baharatlarını ekleyin ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin, yumuşamaları için kaynamaya bırakın.
Bu esnada et bulyonu da ekleyerek karıştırın.
Sebzelerin yumuşadığından emin olduktan sonra blenderdan geçirin.
Daha sonra kalan 2 bardak sıcak suyu da ekleyin.
Üzerine limon suyu ve naneyi de ekledikten 5 dakika boyunca orta ateşte kaynatın. Afiyet olsun.
Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı