Kırmızı Pancar Turşusu (Eski Yordam Haşlamadan) Tanımı İçin Materyaller
1 kg kırmızı pancar
2 çay bardağı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı kaya tuzu
6 diş sarımsak
Yeteri kadar tatlı su
Kırmızı Pancar Turşusu (Eski Adap Haşlamadan) Tanımı Yapılışı
Pancarları soyup küp küp doğrayalım.
Bir litrelik cam kavanoza pancarlarımızı dolduralım.
Farklı bir kasede sirke kaya tuzu uygunca karıştıralım ve kavanozun içerisine onları da ek edelim.
Üzerine sarımsakları kesip ekleyelim.
Değerli olan suyun turşuların üzerini geçmiş olması şayet geçmediyse ayriyeten bir tatlı su ek edebilirsiniz.
Kavanozun ağzını uygunca kapatalım.
Serin bir yerde 10 yahut 15 gün açmadan bekletelim.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
1 kg kırmızı pancar
2 çay bardağı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı kaya tuzu
6 diş sarımsak
Yeteri kadar tatlı su
Kırmızı Pancar Turşusu (Eski Adap Haşlamadan) Tanımı Yapılışı
Pancarları soyup küp küp doğrayalım.
Bir litrelik cam kavanoza pancarlarımızı dolduralım.
Farklı bir kasede sirke kaya tuzu uygunca karıştıralım ve kavanozun içerisine onları da ek edelim.
Üzerine sarımsakları kesip ekleyelim.
Değerli olan suyun turşuların üzerini geçmiş olması şayet geçmediyse ayriyeten bir tatlı su ek edebilirsiniz.
Kavanozun ağzını uygunca kapatalım.
Serin bir yerde 10 yahut 15 gün açmadan bekletelim.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.