Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
1 kg kırmızı pancar
1 yemek kaşığı turşu tuzu
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
4 diş sarımsak
1 su bardağı sirke
3 defne yaprağı
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pancarları güzelce yıkayıp soyup kare kare doğrayalım tencereye alalım .
Üzerini geçene kadar su koyalım.
1 su bardağı sirkeyi de ekleyip 15 dakika kaynatıp, bir çatal batırıp kontrol edelim çatal rahatça pancara batıyorsa pişmiş demektir.
Ocağı kapatalım ılıyınca pancarları kavanoza alıp suyunu üzerine boşaltalım.
1 yemek kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker ,1 çay kaşığı limon tuzu, 4 diş doğranmış sarımsak ve defne yaprağını ekleyelim.
Kapağını sıkıca kapatalım serin bir yerde bir kaç gün bekletip buzdolabında muhafaza edelim.
İstediğiniz zaman açıp yiyebilirsiniz 1 yıl hiç bir şey olmadan mis gibi durur.
Pancarlar bitip suyu kalırsa sakın dökmeyin bardak bardak için antioksidan ve fermante olduğu için çok faydalıdır
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kg kırmızı pancar
1 yemek kaşığı turşu tuzu
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
4 diş sarımsak
1 su bardağı sirke
3 defne yaprağı
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pancarları güzelce yıkayıp soyup kare kare doğrayalım tencereye alalım .
Üzerini geçene kadar su koyalım.
1 su bardağı sirkeyi de ekleyip 15 dakika kaynatıp, bir çatal batırıp kontrol edelim çatal rahatça pancara batıyorsa pişmiş demektir.
Ocağı kapatalım ılıyınca pancarları kavanoza alıp suyunu üzerine boşaltalım.
1 yemek kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker ,1 çay kaşığı limon tuzu, 4 diş doğranmış sarımsak ve defne yaprağını ekleyelim.
Kapağını sıkıca kapatalım serin bir yerde bir kaç gün bekletip buzdolabında muhafaza edelim.
İstediğiniz zaman açıp yiyebilirsiniz 1 yıl hiç bir şey olmadan mis gibi durur.
Pancarlar bitip suyu kalırsa sakın dökmeyin bardak bardak için antioksidan ve fermante olduğu için çok faydalıdır
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı