Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo kırmızı pancar
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı limon tuzu
1 su bardağı üzüm sirkesi
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pancarları yıkayıp kabuklarını soyun bıçakla dilimleyip tencerede haşlayın çatalla kontrol edin biraz yumuşadıklarında suyunu bir sürahiye boşaltın kenara alın turşuda kullanmak için.
Pancarları geniş bis kaseye alıp soğutun.
Ben ortalama 25 dakika haşladım pancarları ama bu farklılık gösterebilir herkesin ocağının ısı ayarı farklıdır biraz dile gelir olsunlar.
Sarımsakları rendeleyin.
Kavanozun yarısına kadar soğuyan pancardan doldurun iki diş sarımsağı üzerine ekleyip yayın sonra kalanını tekrar pancarla doldurun. Üzerine bir yemek kaşığı kaya tuzu ve yarım çay kaşığı limon tuzu dökün sonra kavanozun yarısına kadar yarım su bardağı üzüm sirkesi yarısından sonrasınada pancar suyunu dökün kapağını sıkı kapatıp kavanozu çalkalayın buz dolabına kaldırın.
Bir gün bekledikten sonra açıp tüketebilirsiniz kapağı açıldıktan sonra bir hafta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Bir kilo pancardan iki kavanoz turşu yaptım birer kiloluk kavanozlar.
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo kırmızı pancar
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı limon tuzu
1 su bardağı üzüm sirkesi
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pancarları yıkayıp kabuklarını soyun bıçakla dilimleyip tencerede haşlayın çatalla kontrol edin biraz yumuşadıklarında suyunu bir sürahiye boşaltın kenara alın turşuda kullanmak için.
Pancarları geniş bis kaseye alıp soğutun.
Ben ortalama 25 dakika haşladım pancarları ama bu farklılık gösterebilir herkesin ocağının ısı ayarı farklıdır biraz dile gelir olsunlar.
Sarımsakları rendeleyin.
Kavanozun yarısına kadar soğuyan pancardan doldurun iki diş sarımsağı üzerine ekleyip yayın sonra kalanını tekrar pancarla doldurun. Üzerine bir yemek kaşığı kaya tuzu ve yarım çay kaşığı limon tuzu dökün sonra kavanozun yarısına kadar yarım su bardağı üzüm sirkesi yarısından sonrasınada pancar suyunu dökün kapağını sıkı kapatıp kavanozu çalkalayın buz dolabına kaldırın.
Bir gün bekledikten sonra açıp tüketebilirsiniz kapağı açıldıktan sonra bir hafta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Bir kilo pancardan iki kavanoz turşu yaptım birer kiloluk kavanozlar.
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı