Kırmızı Pancar Turşusu Tanımı İçin Materyaller
1 kilo kırmızı pancar
1 yemek kaşığı iri tuz
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 litre su
Yarım su bardağı üzüm sirkesi
6-7 diş sarımsak
Kırmızı Pancar Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pancarlar yıkandıktan sonra geniş tarafı biraz soyulur. -pancarlar dörde yahut büyükse altıya bölünür.
Tencerede su kaynatılır.
Pancarlar kaynayan suya atılır. 15 dakika kaynatılır. Pancarlara çatal rahatça batırılıyorsa ocak kapatılır.
Pancarların suyu süzülür. Süzülen sıcak suya tuz, limon tuzu ve sirke eklenip karıştırılır.
Pancarlar biraz soğuyunca kabukları soyulur. Kabuklar basitçe soyulacaktır.
Pancarlar uygun bir kavanoza doldurulur.
Kavanozun altına ve pancarların ortalarına sarımsak konur.
Pancarların üzerine sirkeli tuzlu su dökülür. Ağzı yeni bir kapakla kapatılır. Afiyet olsun.
1 kilo kırmızı pancar
1 yemek kaşığı iri tuz
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 litre su
Yarım su bardağı üzüm sirkesi
6-7 diş sarımsak
Kırmızı Pancar Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pancarlar yıkandıktan sonra geniş tarafı biraz soyulur. -pancarlar dörde yahut büyükse altıya bölünür.
Tencerede su kaynatılır.
Pancarlar kaynayan suya atılır. 15 dakika kaynatılır. Pancarlara çatal rahatça batırılıyorsa ocak kapatılır.
Pancarların suyu süzülür. Süzülen sıcak suya tuz, limon tuzu ve sirke eklenip karıştırılır.
Pancarlar biraz soğuyunca kabukları soyulur. Kabuklar basitçe soyulacaktır.
Pancarlar uygun bir kavanoza doldurulur.
Kavanozun altına ve pancarların ortalarına sarımsak konur.
Pancarların üzerine sirkeli tuzlu su dökülür. Ağzı yeni bir kapakla kapatılır. Afiyet olsun.