Kırmızı Pancarlı Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
2 orta uzunluk kırmızı pancar
1 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı haşlanmış mısır (Konserve olabilir)
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Biraz maydanoz
Kırmızı Pancarlı Arpa Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
2 orta uzunluk kırmızı pancarı soyup küp küp doğruyoruz. Tavada zeytinyağıyla sotelemeye başlıyoruz. Pancarlar hafif yumuşadığında şehriyelerimizi koyup 2 dakika kadar kavuruyoruz.
1. 5 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip arpa şehriyeleri al dente olana kadar pişiriyoruz.
Ocaktan alıp ılıyınca 2 yemek kaşığı mısır, karabiber, pul biber ekliyoruz. Bir tutam maydanozun yapraklarını ekleyerek renklendiriyoruz.
Küçük bir limon sıkarak lezzetlendiriyoruz (Ben limon yerine pinoroble’nin limonlu zeytinyağından gezdirdim. Son dokunuşu nefis oluyor!)
Kırmızı Pancarlı Arpa Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 orta uzunluk kırmızı pancar
1 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı haşlanmış mısır (Konserve olabilir)
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Biraz maydanoz
Kırmızı Pancarlı Arpa Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
2 orta uzunluk kırmızı pancarı soyup küp küp doğruyoruz. Tavada zeytinyağıyla sotelemeye başlıyoruz. Pancarlar hafif yumuşadığında şehriyelerimizi koyup 2 dakika kadar kavuruyoruz.
1. 5 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip arpa şehriyeleri al dente olana kadar pişiriyoruz.
Ocaktan alıp ılıyınca 2 yemek kaşığı mısır, karabiber, pul biber ekliyoruz. Bir tutam maydanozun yapraklarını ekleyerek renklendiriyoruz.
Küçük bir limon sıkarak lezzetlendiriyoruz (Ben limon yerine pinoroble’nin limonlu zeytinyağından gezdirdim. Son dokunuşu nefis oluyor!)
Kırmızı Pancarlı Arpa Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı