Son konular

Kırmızı Pancarlı Kısır

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kırmızı Pancarlı Kısır Tanımı İçin Materyaller
5 çay bardağı kısırlık bulgur
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
1 adet orta uzunluk haşlanmış kırmızı pancar
3 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Pulbiber
Zeytinyağı
Tuz
3 diş sarımsak
Nar ekşisi
Üzeri süsleme;
Nar taneleri

Kırmızı Pancarlı Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pancarımızın kabuklarını soyup ikiye keselim.
Akabinde pancarımızı haşlayıp sonra suyunu süzelim.
Bulguru karıştırma kasenin içene bırakın ve bulgurun her tarafını kaynar su ek edip karıştırarak ıslatın .
Bulgurun üzerini kapatıp bulgurun şişmesini sağlayalım .
Maydanozları ve taze soğanı ince ince doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyup küp biçiminde doğrayın .
Bulgurumuzun içene biber salçası ek ederek birlikte yoğuralım .
Sarımsakları ve haşlanmış kırmızı pancarı rendenin ince tarafı ile rendeleyin bulgurun içene bırakıp tekrar birlikte karıştırarak yoğurun .
İçne maydanoz ve taze soğanı, domatesi ,zeytinyağını ,nar ekşisini ,kimyon ,karabiber, pulbiberi ekledikten sonra tüm harcı birlikte karıştırın.
Kısırı servis tabağına bırakıp üzerine nar taneleri ile süsleyin kısırımızı marul yaprakları ve turşu ile servis yapın afiyet olsun.
Kırmızı Pancarlı Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Pancarlı Kısır Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı ince bulgur 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 2 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı sumak Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Nar Ekşili Kısır Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı ince bulgur 3 su bardağı sıcak su 1 demet maydanoz 1 demet nane Yarım demet taze soğan 4-5 kol kıvırcık 2 yemek kaşığı biber salçası p 2 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı nar ekşisi Pul biber Kırmızı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kısır Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ince bulgur 5 adet taze soğan (yeşil kısmı ) Çeyrek demet maydanoz 1 tatlı kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi Karabiber, kimyon, pul biber Kısır Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır İnce bulgurun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Kuru Kısır Tanımı İçin Gereçler 2 paket ince bulgur köftelik bulgur 2 bardak sıcak su 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 orta uzunluk soğan 1 su bardağı sıvı yağ Maydanoz Kıvırcık 1 taze limon 1 yemek kaşığı nar eksisi Tuz Pulbiber Kuru Kısır Tanımı Yapılışı Kapaklı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kısır Tanımı İçin Gereçler 300 gram bulgur 200 ml wasser 100 ml zeytinyağı 4-5 kaşık nar ekşisi 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı reyhan 1 bağ maydanoz 1 bağ nane 1 bağ yeşil soğan Kısır Tanımı Yapılışı Evvel ısıya sağlam bir kaseye 300 gram bulguru koyun. Daha sonra bulgurun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt