Kırmızı Pancarlı Kısır Tanımı İçin Materyaller
5 çay bardağı kısırlık bulgur
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
1 adet orta uzunluk haşlanmış kırmızı pancar
3 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Pulbiber
Zeytinyağı
Tuz
3 diş sarımsak
Nar ekşisi
Üzeri süsleme;
Nar taneleri
Kırmızı Pancarlı Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pancarımızın kabuklarını soyup ikiye keselim.
Akabinde pancarımızı haşlayıp sonra suyunu süzelim.
Bulguru karıştırma kasenin içene bırakın ve bulgurun her tarafını kaynar su ek edip karıştırarak ıslatın .
Bulgurun üzerini kapatıp bulgurun şişmesini sağlayalım .
Maydanozları ve taze soğanı ince ince doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyup küp biçiminde doğrayın .
Bulgurumuzun içene biber salçası ek ederek birlikte yoğuralım .
Sarımsakları ve haşlanmış kırmızı pancarı rendenin ince tarafı ile rendeleyin bulgurun içene bırakıp tekrar birlikte karıştırarak yoğurun .
İçne maydanoz ve taze soğanı, domatesi ,zeytinyağını ,nar ekşisini ,kimyon ,karabiber, pulbiberi ekledikten sonra tüm harcı birlikte karıştırın.
Kısırı servis tabağına bırakıp üzerine nar taneleri ile süsleyin kısırımızı marul yaprakları ve turşu ile servis yapın afiyet olsun.
Kırmızı Pancarlı Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 çay bardağı kısırlık bulgur
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
1 adet orta uzunluk haşlanmış kırmızı pancar
3 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Pulbiber
Zeytinyağı
Tuz
3 diş sarımsak
Nar ekşisi
Üzeri süsleme;
Nar taneleri
Kırmızı Pancarlı Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pancarımızın kabuklarını soyup ikiye keselim.
Akabinde pancarımızı haşlayıp sonra suyunu süzelim.
Bulguru karıştırma kasenin içene bırakın ve bulgurun her tarafını kaynar su ek edip karıştırarak ıslatın .
Bulgurun üzerini kapatıp bulgurun şişmesini sağlayalım .
Maydanozları ve taze soğanı ince ince doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyup küp biçiminde doğrayın .
Bulgurumuzun içene biber salçası ek ederek birlikte yoğuralım .
Sarımsakları ve haşlanmış kırmızı pancarı rendenin ince tarafı ile rendeleyin bulgurun içene bırakıp tekrar birlikte karıştırarak yoğurun .
İçne maydanoz ve taze soğanı, domatesi ,zeytinyağını ,nar ekşisini ,kimyon ,karabiber, pulbiberi ekledikten sonra tüm harcı birlikte karıştırın.
Kısırı servis tabağına bırakıp üzerine nar taneleri ile süsleyin kısırımızı marul yaprakları ve turşu ile servis yapın afiyet olsun.
Kırmızı Pancarlı Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı