Kirpi Borek Nasıl Yapılır
Resimli Kirpi Borek Tarifi
Kirpi Borek İcin Malzemeler:
2 adet yufka
2 adet yumurta
1 cay bardağı krema
1 corba kaşığı tereyağı
1 şişe maden suyu
Uzeri İcin:
4 adet sosis
2 adet patates
150 gram hellim peyniri
Kızartmak icin:
Sıvıyağ
Suslemek icin:
Patlıcan ve siyah zeytin
imageskirpiborektarifiresimli5ad3e72b80355
Kirpi Borek Yapılışı:
Kirpinin bedenini yapmak icin yuvarlak bir kalıbın icine yufkalardan birini serin Diğer yufkayı erişte gibi kıyın ve diğer yufkanın uzerine yerleştirin
Diğer tarafta yumurta, krema, eritilmiş tereyağı ve maden suyunu cırpın Yufkaların uzerine bu karışımı dokun
Kenarlardan taşan yufkayı boreğin uzerine kapatın
Onceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin ve servis tabağına alın
Halka doğranmış sosis ve iri kup şeklinde doğranmış patates ile hellim peynirini kızdırılmış sıvıyağda kızartın
Kağıt havlu uzerinde fazla yağlarını aldıktan sonra kurdanlara gecirin
Pişen boreğin uzerine bir sosis, bir patates, bir hellim peynirli kurdan olacak şekilde dizin
Yarım patates ve patlıcan kabuğuyla baş kısmını yapın Zeytinle goz şekli verin
Afiyet olsun
Resimli Kirpi Borek Tarifi
Kirpi Borek İcin Malzemeler:
2 adet yufka
2 adet yumurta
1 cay bardağı krema
1 corba kaşığı tereyağı
1 şişe maden suyu
Uzeri İcin:
4 adet sosis
2 adet patates
150 gram hellim peyniri
Kızartmak icin:
Sıvıyağ
Suslemek icin:
Patlıcan ve siyah zeytin
imageskirpiborektarifiresimli5ad3e72b80355
Kirpi Borek Yapılışı:
Kirpinin bedenini yapmak icin yuvarlak bir kalıbın icine yufkalardan birini serin Diğer yufkayı erişte gibi kıyın ve diğer yufkanın uzerine yerleştirin
Diğer tarafta yumurta, krema, eritilmiş tereyağı ve maden suyunu cırpın Yufkaların uzerine bu karışımı dokun
Kenarlardan taşan yufkayı boreğin uzerine kapatın
Onceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin ve servis tabağına alın
Halka doğranmış sosis ve iri kup şeklinde doğranmış patates ile hellim peynirini kızdırılmış sıvıyağda kızartın
Kağıt havlu uzerinde fazla yağlarını aldıktan sonra kurdanlara gecirin
Pişen boreğin uzerine bir sosis, bir patates, bir hellim peynirli kurdan olacak şekilde dizin
Yarım patates ve patlıcan kabuğuyla baş kısmını yapın Zeytinle goz şekli verin
Afiyet olsun