Son konular

Kırpık Kanepe

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kırpık Kanepe Tanımı İçin Materyaller
1 yumurta (akı içine)(sarısı üzerine)
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 bardak)
İçi için;
Beyaz peynir
Labne peynir
Maydanoz

Kırpık Kanepe Tanımı Yapılışı

Bir kapta un hariç tüm gereçleri karıştıralım.
Yavaş yavaş unu ek edip ele az yapışan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Yoğurduğumuzun hamurun üzerini kapatıp 45 dakika kadar mayalandıralım.
Hamur mayalanırken beyaz peyniri ve labne peynirini bir kapta karıştırıp iç harcı hazırlayalım.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp, hal verip tepsiye yerleştirelim.
20 dakika kadar da tepsi mayası için bekleyelim.
Yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim.
Pişme mühleti fırına nazaran değişiklik gösterebilir, takip ederek pişirelim.
Poğaçaların birinci sıcağı çıkınca ortalarına harç doldurup dışarı taşan kısmını maydanoza bulayalım.
Kırpık kanepeler servise hazır. Afiyetler olsun. .
 
Üst Alt