Kış Ayların Vazgeçilmezi Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
3-4 adet ayva
Her yarım ayva için
2 yemek kaşığı şeker
1 adet çubuk tarçın
1 avuç nar veya hibiskus çiçeği
2 su bardağı su
Çıkardığımız ayvaların çekirdeği
3 adet rendelenmiş elma
Üzeri için;
Krem şanti,kaymak veya dondurma toz antep
Ben krem şanti kullandım
Kış Ayların Vazgeçilmezi Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvaları soyup enlemesine kesip içerisini çıkartıp temizleyip limonlu suyun içerisine bırakalım.
Bu işlem bitince ayvaları tavaya döşeyip rendelenmiş elma ile dolduralım.
Her yarım ayva için 2 yemek kaşığı şekeri koyup ayva çekirdeği ve nar tanelerini çubuk tarçını koyup suyu da ilave edip kaynama başlayınca ocağı kısıp yumuşayıncaya yaklaşık 45 dk kadar pişirelim.
Soğuyunca servis tabağına alıp dondurma veya kaymak ile servis edebiliriz. Afiyet olsun
Kış Ayların Vazgeçilmezi Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3-4 adet ayva
Her yarım ayva için
2 yemek kaşığı şeker
1 adet çubuk tarçın
1 avuç nar veya hibiskus çiçeği
2 su bardağı su
Çıkardığımız ayvaların çekirdeği
3 adet rendelenmiş elma
Üzeri için;
Krem şanti,kaymak veya dondurma toz antep
Ben krem şanti kullandım
Kış Ayların Vazgeçilmezi Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvaları soyup enlemesine kesip içerisini çıkartıp temizleyip limonlu suyun içerisine bırakalım.
Bu işlem bitince ayvaları tavaya döşeyip rendelenmiş elma ile dolduralım.
Her yarım ayva için 2 yemek kaşığı şekeri koyup ayva çekirdeği ve nar tanelerini çubuk tarçını koyup suyu da ilave edip kaynama başlayınca ocağı kısıp yumuşayıncaya yaklaşık 45 dk kadar pişirelim.
Soğuyunca servis tabağına alıp dondurma veya kaymak ile servis edebiliriz. Afiyet olsun
Kış Ayların Vazgeçilmezi Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı