Kış Keki (Havuçlu Cevizli Tarçınlı) Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yağ
1 su bardağı süt
1 ,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tarçın
1 orta boy havuç
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kış Keki (Havuçlu Cevizli Tarçınlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yumurta köpük köpük olana kadar çırpılır.
Sonra şeker eklenir ve şekeri eriyene kadar da çırpılır.
Yağ ve süt eklenip düşük devirde çırpılır.
Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya, tarçın,havuç ve ceviz eklenip karıştırılır.
Yağlanmış kalıba dökülür ve 170 derecede fırında 1 saate yakın pişirilir. Kürdan testi ile fırından çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun
Kış Keki (Havuçlu Cevizli Tarçınlı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yağ
1 su bardağı süt
1 ,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tarçın
1 orta boy havuç
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kış Keki (Havuçlu Cevizli Tarçınlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yumurta köpük köpük olana kadar çırpılır.
Sonra şeker eklenir ve şekeri eriyene kadar da çırpılır.
Yağ ve süt eklenip düşük devirde çırpılır.
Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya, tarçın,havuç ve ceviz eklenip karıştırılır.
Yağlanmış kalıba dökülür ve 170 derecede fırında 1 saate yakın pişirilir. Kürdan testi ile fırından çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun
Kış Keki (Havuçlu Cevizli Tarçınlı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı