Kış Kurabiyesi (Portakallı Cevizli Çikolatalı) Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytin yağı
3-3,5 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
İri kıyılmış ceviz
Damla çikolata
Kuru üzüm
1 portakal kabuğu
Kış Kurabiyesi (Portakallı Cevizli Çikolatalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığındaki tereyağ, pudra şekeri, zeytinyağ, yumurta karıştırılır.
Sonra un kabartma tozu ve vanilya eklenir.
Unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur olacak.
Daha sonra istediğiniz miktarda çikolata üzüm ceviz ve 1 portakal kabuğu rendesi ekleyip yeniden yoğurun.
Ben birer çay bardağına yakın koydum. Ama biraz daha koysaydım dedim tamamen elinizin bolluğuna bağlı yani
Hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip, 180 derecede çok kızartmadan pişirelim.
Rengi fazla dönmesin. Pembemsi olması yeterli.
Sonra pudra şekerine bulayıp servis yapın.
Ben pudra şekerine 1 çay kaşığı kadar da tarçın koydum. Dıştan içe başka lezzetler damağımda yer etsin diye. Nedense sonbaharın kışın tatlarını anımsattı bana. Çayla mis gibi gidiyor. Hadi allah’a emanet olun.
Kış Kurabiyesi (Portakallı Cevizli Çikolatalı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytin yağı
3-3,5 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
İri kıyılmış ceviz
Damla çikolata
Kuru üzüm
1 portakal kabuğu
Kış Kurabiyesi (Portakallı Cevizli Çikolatalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığındaki tereyağ, pudra şekeri, zeytinyağ, yumurta karıştırılır.
Sonra un kabartma tozu ve vanilya eklenir.
Unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur olacak.
Daha sonra istediğiniz miktarda çikolata üzüm ceviz ve 1 portakal kabuğu rendesi ekleyip yeniden yoğurun.
Ben birer çay bardağına yakın koydum. Ama biraz daha koysaydım dedim tamamen elinizin bolluğuna bağlı yani
Hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip, 180 derecede çok kızartmadan pişirelim.
Rengi fazla dönmesin. Pembemsi olması yeterli.
Sonra pudra şekerine bulayıp servis yapın.
Ben pudra şekerine 1 çay kaşığı kadar da tarçın koydum. Dıştan içe başka lezzetler damağımda yer etsin diye. Nedense sonbaharın kışın tatlarını anımsattı bana. Çayla mis gibi gidiyor. Hadi allah’a emanet olun.
Kış Kurabiyesi (Portakallı Cevizli Çikolatalı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı