Kış Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
100 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı esmer şeker
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım çay bardağı bal
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
Ceviz
Badem
Portakal kabuğu rendesi
Un (Kaliteye göre ölçü değişiyor ele yapışan bir hamur olacak)
Kabartma tozu
Üzeri için;
Benmari usulü eritilmiş bitter ve sütlü çikolata
Kış Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını eritip ılıtıyoruz.
Yumurta, şeker, tereyağı, pekmez, bal sırasıyla ekleyerek çırpıyoruz, pürüzsüz karışım elde ediyoruz.
Tarçın, zencefil, portakal kabuğu rendesi, ince çekilmiş ceviz ve badem ve kabartma tozu ekliyoruz, spatulayla karıştırıyoruz.
Yavaş yavaş un ekliyoruz elimizi sürmeden spatulayla unu yediriyoruz.
Ele yapışan kıvamda hamur olacak 1 saat buzdolabında beklesin.
Kaşık yardımıyla hamurdan alıp yuvarlak şekil verip tepsiye diziyoruz.
160 derece ısınmış fırında 10-12 dakika pişiriyoruz altı kızarsa yeter.
Fırından çıkınca yumuşak olacak ellemeyin soğumasını bekleyin.
Soğuyunca benmari usulü eritilmiş çikolataya batırıp donmasını sağlıyoruz. Afiyet olsun. Dışı kıyır kıyır içi yumuşacık olacak.
Kış Kurabiyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
100 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı esmer şeker
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım çay bardağı bal
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
Ceviz
Badem
Portakal kabuğu rendesi
Un (Kaliteye göre ölçü değişiyor ele yapışan bir hamur olacak)
Kabartma tozu
Üzeri için;
Benmari usulü eritilmiş bitter ve sütlü çikolata
Kış Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını eritip ılıtıyoruz.
Yumurta, şeker, tereyağı, pekmez, bal sırasıyla ekleyerek çırpıyoruz, pürüzsüz karışım elde ediyoruz.
Tarçın, zencefil, portakal kabuğu rendesi, ince çekilmiş ceviz ve badem ve kabartma tozu ekliyoruz, spatulayla karıştırıyoruz.
Yavaş yavaş un ekliyoruz elimizi sürmeden spatulayla unu yediriyoruz.
Ele yapışan kıvamda hamur olacak 1 saat buzdolabında beklesin.
Kaşık yardımıyla hamurdan alıp yuvarlak şekil verip tepsiye diziyoruz.
160 derece ısınmış fırında 10-12 dakika pişiriyoruz altı kızarsa yeter.
Fırından çıkınca yumuşak olacak ellemeyin soğumasını bekleyin.
Soğuyunca benmari usulü eritilmiş çikolataya batırıp donmasını sağlıyoruz. Afiyet olsun. Dışı kıyır kıyır içi yumuşacık olacak.
Kış Kurabiyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı