Kış Pastası,
Kış Pastaları Tarifi,
DrOetker Kış Pastası Tarifi
Resimli kış pastası tarifi
imageskispastalari5ad446766cda1
KIŞ PASTALARI
Kış Pastası Malzemeler:
150 g yumuşak margarin
170 g (1 su bardağı) toz şeker
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
4 yumurta
300 g (2,53 su bardağı) un
3 cay kaşığı Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı sut
Krema:
1 paket Dr Oetker Vanilinli Pasta Kreması
300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş sut
1 poşet Dr Oetker Krem Şanti
200 ml (1 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş sut
2 adet muz
100 g (1 su bardağı) badem kırığı
Uzeri icin:
80 g bitter cikolata
6 adet petit beurre biskuvi
1 yemek kaşığı Dr Oetker Pudra Şekeri
Hazırlanışı:
Margarini cırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika cırpın Toz şeker, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip 1 dakika cırpın Uzerine yumurtaları teker teker ilave ederek, her birini 30 saniye cırpın Daha sonra uzerine un ile hamur kabartma tozunu eleyerek ekleyin Sutu de ilave edip 2 dakika daha cırpın 25x25 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba dokup uzerini duzeltin ve pişirin
Pişirme suresi: Yaklaşık 2530 dakika
Fırından cıkartıp soğutun Kalıptan cıkartıp enlemesine ikiye kesin Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk sut ile cırpın Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sut ile cırpın 2 kremayı birleştirip birlikte 2 dakika daha cırpın Kekin ilk katını servis tabağına alın, bir miktar krema surun Muzları dilimleyip kremanın uzerine sıralayın, bademleri de serpip ikinci kat keki kapatın Kalan krema ile keki kaplayın Yemek kaşığının tersi ile hafif bastırarak yuzeyde cukurlar oluşturun Buzdolabında 12 saat bekletin Cikolatayı benmari yontemi ile eritip biskuvileri cikolatayla kaplayın Kalan cikolatayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin, pişirme kağıdı uzerine cam ağacı ve cit şekilleri cizin Buzdolabında cikolatalar donuncaya kadar bekletip kağıttan dikkatlice kırmadan cıkartın ve pastanın uzerine sıralayın Pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın
Kış Pastaları Tarifi,
DrOetker Kış Pastası Tarifi
Resimli kış pastası tarifi
imageskispastalari5ad446766cda1
KIŞ PASTALARI
Kış Pastası Malzemeler:
150 g yumuşak margarin
170 g (1 su bardağı) toz şeker
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
4 yumurta
300 g (2,53 su bardağı) un
3 cay kaşığı Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı sut
Krema:
1 paket Dr Oetker Vanilinli Pasta Kreması
300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş sut
1 poşet Dr Oetker Krem Şanti
200 ml (1 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş sut
2 adet muz
100 g (1 su bardağı) badem kırığı
Uzeri icin:
80 g bitter cikolata
6 adet petit beurre biskuvi
1 yemek kaşığı Dr Oetker Pudra Şekeri
Hazırlanışı:
Margarini cırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika cırpın Toz şeker, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip 1 dakika cırpın Uzerine yumurtaları teker teker ilave ederek, her birini 30 saniye cırpın Daha sonra uzerine un ile hamur kabartma tozunu eleyerek ekleyin Sutu de ilave edip 2 dakika daha cırpın 25x25 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba dokup uzerini duzeltin ve pişirin
Pişirme suresi: Yaklaşık 2530 dakika
Fırından cıkartıp soğutun Kalıptan cıkartıp enlemesine ikiye kesin Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk sut ile cırpın Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sut ile cırpın 2 kremayı birleştirip birlikte 2 dakika daha cırpın Kekin ilk katını servis tabağına alın, bir miktar krema surun Muzları dilimleyip kremanın uzerine sıralayın, bademleri de serpip ikinci kat keki kapatın Kalan krema ile keki kaplayın Yemek kaşığının tersi ile hafif bastırarak yuzeyde cukurlar oluşturun Buzdolabında 12 saat bekletin Cikolatayı benmari yontemi ile eritip biskuvileri cikolatayla kaplayın Kalan cikolatayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin, pişirme kağıdı uzerine cam ağacı ve cit şekilleri cizin Buzdolabında cikolatalar donuncaya kadar bekletip kağıttan dikkatlice kırmadan cıkartın ve pastanın uzerine sıralayın Pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın