Kış Sebzeli Kereviz Çanağı Tarifi İçin Malzemeler
2 adet orta boy kereviz
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1adet kapya biber
1 adet yeşil biber
4 çiçek brokoli
2 yemek kaşığı haşlanmış mısır
Yarım çay kaşığı tuz,
1 çimdik çok az karabiber, toz tatlı biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Kerevizi bekletmek için :1 adet limonun suyu
Kış Sebzeli Kereviz Çanağı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kerevizi soyalım ortasını derin bir kapta limonlu suda bekletelim. Sonra patatesi soyalım ikiye bölelim, havucu soyalım ikiye bölelim.
Sonra kerevizleri limonlu sudan çıkarıp durulayalım yanına patatesi ve havucu da ilave edelim üzerine geçecek kadar su koyalım.
Yarım çay kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı limon suyu ekleyelim fokurdayınca ocağın altını orta ateş yapalım.
Kontrol ederek 35 dk haşlayalım 35 dk sonra bunların yanına çiçek brokolileri atalım 6-7 dk daha haşlayalım.
Bunların süzüp soğuk sudan geçirelim bir tabağa alalım, diğer tarafta tavaya yağı koyalım yemeklik doğranmış soğanı koyalım, çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri koyalım.
Tuz, biberi serpelim karıştıralım.
Haşlayıp minik doğradığımız patatesi, havucu ekleyelim karıştıralım.
Sonra brokolileri ilave edelim karıştıralım, haşlanmış mısırı ekleyelim limon suyunu da döküp karıştıralım.
Servis tabağına aldığımız kerevizlerin ortalarına dolduralım, afiyet olsun.
Kış Sebzeli Kereviz Çanağı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet orta boy kereviz
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1adet kapya biber
1 adet yeşil biber
4 çiçek brokoli
2 yemek kaşığı haşlanmış mısır
Yarım çay kaşığı tuz,
1 çimdik çok az karabiber, toz tatlı biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Kerevizi bekletmek için :1 adet limonun suyu
Kış Sebzeli Kereviz Çanağı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kerevizi soyalım ortasını derin bir kapta limonlu suda bekletelim. Sonra patatesi soyalım ikiye bölelim, havucu soyalım ikiye bölelim.
Sonra kerevizleri limonlu sudan çıkarıp durulayalım yanına patatesi ve havucu da ilave edelim üzerine geçecek kadar su koyalım.
Yarım çay kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı limon suyu ekleyelim fokurdayınca ocağın altını orta ateş yapalım.
Kontrol ederek 35 dk haşlayalım 35 dk sonra bunların yanına çiçek brokolileri atalım 6-7 dk daha haşlayalım.
Bunların süzüp soğuk sudan geçirelim bir tabağa alalım, diğer tarafta tavaya yağı koyalım yemeklik doğranmış soğanı koyalım, çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri koyalım.
Tuz, biberi serpelim karıştıralım.
Haşlayıp minik doğradığımız patatesi, havucu ekleyelim karıştıralım.
Sonra brokolileri ilave edelim karıştıralım, haşlanmış mısırı ekleyelim limon suyunu da döküp karıştıralım.
Servis tabağına aldığımız kerevizlerin ortalarına dolduralım, afiyet olsun.
Kış Sebzeli Kereviz Çanağı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı