Kışın Hastalıkların Bulaşmasını Önleyen Lezzetli Patlıcan Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo patlıcan
3 orta boy soğan
3 orta boy dolmalık biber
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
5 diş sarımsak
Tuz
Kışın Hastalıkların Bulaşmasını Önleyen Lezzetli Patlıcan Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanların kabuğunu soyun küçük küp küp doğrayın we bir kapta suya yatırıp koyun.
Kazanın içine sıvı yağı koyup soğanı ve dolmalık biberlerimizi küçük doğrayıp pembe hale gelene kadar kavurun.
Sonra kara acı suyu çıkan patlıcanların kalan suyunu da elimiz ile sıkıp üzerine koyuyoruz .
3-4 dakika kavurup domatesleri de küçük doğrayıp içine koyuyoruz ve tuzunu ekleyip kapağını kapatıp normal ateşde patlıcanlar pişene kadar pişiriyoruz.
İsterseniz sarımsakları ince doğrayıp ya piştikten sonra yada pişmeye yakın vakti koyun.
Afiyet olsun!.
İsterseniz bu yemeği kışa kavanozlara koyabilirsiniz.
Kışın Hastalıkların Bulaşmasını Önleyen Lezzetli Patlıcan Kavurma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo patlıcan
3 orta boy soğan
3 orta boy dolmalık biber
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
5 diş sarımsak
Tuz
Kışın Hastalıkların Bulaşmasını Önleyen Lezzetli Patlıcan Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanların kabuğunu soyun küçük küp küp doğrayın we bir kapta suya yatırıp koyun.
Kazanın içine sıvı yağı koyup soğanı ve dolmalık biberlerimizi küçük doğrayıp pembe hale gelene kadar kavurun.
Sonra kara acı suyu çıkan patlıcanların kalan suyunu da elimiz ile sıkıp üzerine koyuyoruz .
3-4 dakika kavurup domatesleri de küçük doğrayıp içine koyuyoruz ve tuzunu ekleyip kapağını kapatıp normal ateşde patlıcanlar pişene kadar pişiriyoruz.
İsterseniz sarımsakları ince doğrayıp ya piştikten sonra yada pişmeye yakın vakti koyun.
Afiyet olsun!.
İsterseniz bu yemeği kışa kavanozlara koyabilirsiniz.
Kışın Hastalıkların Bulaşmasını Önleyen Lezzetli Patlıcan Kavurma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı