Son konular

Kısır Adana Usulü (Yedikçe Yedirten)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Kısır Adana Yöntemi (Yedikçe Yedirten) Tanımı İçin Malzemeler
4 su bardağı pilavlık bulgur yahut ince bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
1 su bardağı zeytinyağı
5 kol yeşil soğan
Marul
Yeşil nane
Maydanoz
4 yemek kaşığı nar ekşisi
Domates (kış ayında konservesi ni kullanıyorum)
Kaynar su

Kısır Adana Metodu (Yedikçe Yedirten) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bulguru ıslatarak başlıyoruz su üzerine çıkana kadar kaynar su ekleyelim.
Diğer yandan yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayalım.
Islanan bulgurun üzerine biber salçası,domates konservesi, baharatları, nar ekşisi ekleyip uygunca yoğuralım.
Daha sonra yeşillikleri tuz ve zeytinyağını da ekleyip karıştırın afiyet olsun.
Kısır Adana Yöntemi (Yedikçe Yedirten) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Domates Soslu Makarna (Yedikçe Yedirten) Tanımı İçin Malzemeler 1 paket makarna 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Kaynar su Domates sosu için: 1 soğan 7 yemek kaşığı domates konservesi yahut 3 domates rendesi 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber Yarım çay bardağı zeytinyağı alanda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Yedikçe Yedirten Etli Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler 500 gram çiğ köftelik esmer bulgur 250 gram yağsız kıyma (Çiğ köftelik) 1 büyük soğan 3 adet domates 3 diş sarımsak 3 yemek kaşığı acı/tatlı biber salçası 2 yemek kaşığı domates salçası 4 yemek kaşığı isot 1 yemek kaşığı pul biber 1,5 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Yedikçe Yedirten Etsiz Çiğ Köfte Tanımı İçin Materyaller 3,5 su bardağı ince bulgur 4 dolu yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı biber salçası (Hafif acılı) 1 tane domates 1-2 tane soğan 3 diş sarımsak Zeytinyağı 3 yemek kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Islak Dürüm (Yedikçe Yedirten) Tanımı İçin Gereçler 1 paket hazır lavaş (bimden) 300 gram kadar dana kuşbaşı 1 tane soğan 3 tane domates 6-7 kısım maydanoz 1 tane biber 1 çay kaşığı ucuyla kekik, kimyon, karabiber, kırmızı toz biber Tuz Islak Dürüm (Yedikçe Yedirten) Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Islak Et Dürüm (Enfes Yedikçe Yedirten) Tanımı İçin Materyaller 1 paket hazır lavaş (bimden) 300 gram kadar dana kuşbaşı 1 tane soğan 3 tane domates 6-7 kısım maydanoz 1 tane biber 1 çay kaşığı ucuyla kekik, kimyon, karabiber, kırmızı toz biber Tuz Islak Et Dürüm (Enfes Yedikçe Yedirten) Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt