Kısır (Bol Malzemeli) Tanımı İçin Materyaller
2,5 su bardağı kısırlık bulgur
Sıcak su
2 yemek kaşığı salça
2 çorba kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yarım limon suyu
Tuz
Yarım demet roka
Yarım demet kıvırcık
Yarım demet maydanoz
4 adet taze soğan
1 adet salatalık
Yarım mor lahana ( tuz ve 2 yemek kaşığı sirke )
Kısır (Bol Malzemeli) Tanımı Yapılışı
Öncelikle bulgurumuzu ve tuzumuzu bir kaba alıp üzerini çok az geçecek halde sıcak su ekleyip kenara alıyoruz suyu çekene kadar bekliyoruz.
Suyu çektikten sonra karıştırıp sıcaklığını alıyoruz ve salça, yağ, nar ekşisi, limon ve baharatları ekliyoruz.
Yeterlice karıştırıp bırakıyoruz be yeşilliklere geçiyoruz.
Roka, kıvırcık, taze soğan, salatalık ve maydanozu ince ince doğruyoruz kısırımıza ekliyoruz.
Mor lahanayı ince ince doğradıktan sonra tuz ve sirkeyle diriliğini kaybedene kadar ovuyoruz ve kısırımızın içine alıyoruz.
Tüm materyalleri güzelce karıştırıp servis ediyoruz afiyet olsun.
2,5 su bardağı kısırlık bulgur
Sıcak su
2 yemek kaşığı salça
2 çorba kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yarım limon suyu
Tuz
Yarım demet roka
Yarım demet kıvırcık
Yarım demet maydanoz
4 adet taze soğan
1 adet salatalık
Yarım mor lahana ( tuz ve 2 yemek kaşığı sirke )
Kısır (Bol Malzemeli) Tanımı Yapılışı
Öncelikle bulgurumuzu ve tuzumuzu bir kaba alıp üzerini çok az geçecek halde sıcak su ekleyip kenara alıyoruz suyu çekene kadar bekliyoruz.
Suyu çektikten sonra karıştırıp sıcaklığını alıyoruz ve salça, yağ, nar ekşisi, limon ve baharatları ekliyoruz.
Yeterlice karıştırıp bırakıyoruz be yeşilliklere geçiyoruz.
Roka, kıvırcık, taze soğan, salatalık ve maydanozu ince ince doğruyoruz kısırımıza ekliyoruz.
Mor lahanayı ince ince doğradıktan sonra tuz ve sirkeyle diriliğini kaybedene kadar ovuyoruz ve kısırımızın içine alıyoruz.
Tüm materyalleri güzelce karıştırıp servis ediyoruz afiyet olsun.