Kısır (Mersin Usulü)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kısır (Mersin Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağı kısırlık bulgur(köftelik,kısırlık olanından kullanırsanız daha güzel olur)
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı nar ekşisi ( isteğe bağlı artabilir)
Yarım limon
2 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytin yağı(. 1 parmak eksik)
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze yeşil soğan
3 adet salatalık
3 adet salkım domates
Sıcak su ( göz kararı ekleyebilirsiniz)

Kısır (Mersin Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaba önce kısırlık bulgurumuzu koyuyoruz.
Üzerine çıkıcak kadar bir miktar ölcülü sıcak suyumuzu ekliyoruz. ( ne fazla ne eksik ).
Islattığımız kısırlık bulgurumuzu 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
Dinlendikten sonra üzerine nar ekşisini, nane ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
5 dakikada dinlenmeye bırakıyoruz.
Bir tava yardımıyla yağımızı, biber salçasını ,domates salçasını ve bir diş sarımsağımızı az kavuruyoruz.
Harmanlanan salçalarımızı dinlenmeye bıraktığımız bulgurumuzun üzerine döküp el yardımıyla yoğuruyoruz. 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
Ayrı bir kaba temizlediğimiz taze yeşil soğanımızı, maydanozumuzu, salatamızı ve domatesimizi doğruyoruz.
Hazırladığımız tüm ürünleri birleştiriyoruz ve üzerine yarın limon sıkıyoruz (ekşilik oranına göre ekleyip eklememek size bağlı).
Kısırımız hazır afiyet olsun ).

Kısır (Mersin Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt