Kısır Tarifi İçin Malzemeler
6 çay bardağı kısırlık bulgur ( köftelik bulgur )
5 su bardağı kaynar su
Yarım demek maydanoz
5-6 adet yeşil soğan ( yada iki adet kuru soğan )
6-7 adet marul
2,5 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 adet sıkılmış limon suyu
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Tercihe göre domates salatalık
Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kaba bulguru koyalım ve üzerine kaynar suyu ilave edelim ve kabarıncaya kadar bekleyelim.
Ayrı bir tavada soğan ve salçayı kavuralım ve bulgurun üzerine aktaralım.
Daha sonra pul biber, marul, maydanoz karabiber limon ve nar ekşisini ekleyip iyice karıştıralım.
İsteğe göre domates turşu ve biberle servis edelim afiyet olsun.
Kısır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
6 çay bardağı kısırlık bulgur ( köftelik bulgur )
5 su bardağı kaynar su
Yarım demek maydanoz
5-6 adet yeşil soğan ( yada iki adet kuru soğan )
6-7 adet marul
2,5 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 adet sıkılmış limon suyu
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Tercihe göre domates salatalık
Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kaba bulguru koyalım ve üzerine kaynar suyu ilave edelim ve kabarıncaya kadar bekleyelim.
Ayrı bir tavada soğan ve salçayı kavuralım ve bulgurun üzerine aktaralım.
Daha sonra pul biber, marul, maydanoz karabiber limon ve nar ekşisini ekleyip iyice karıştıralım.
İsteğe göre domates turşu ve biberle servis edelim afiyet olsun.
Kısır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı