Kısır Tanımı İçin Gereçler
2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 (yarım) yemek kaşığı acı biber salçası
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
2 orta uzunluk kuru soğan
3 su bardağı ince bulgur
Yarım demet nane
3-4 salatalık turşusu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı sumak
1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
1 limonun suyu
2 su bardağı sıcak su
Kısır Tanımı Yapılışı
Bulguru bir kaba alalım ve üzerine 2 su bardağı sıcak su ek edelim.
Kabın üzerini streçle yahut kapakla örterek bulgurun şişmesini bekleyelim.
Tavaya zeytinyağı alıp ince doğranmış olan kuru soğanı kavuralım.
Soğanlar yumuşayıp pembeleşince üzerine salçaları ekleyelim ve salça renk katana kadar kavuralım.
Kavurduğumuz salçalı karışımı bulgurun üzerine dökelim.
Kaşık yardımıyla yahut elle ovalayarak bulgura salçayı beyaz yer kalmayana kadar uygunca yedirelim.
Daha sonra karışıma baharatları ekleyelim.
Soğuyan bulgura yeşillikleri, nar ekşisini, limon suyunu ekleyelim ve hepsini uygunca karıştıralım.
Dilerseniz farklı yeşillikler de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 (yarım) yemek kaşığı acı biber salçası
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
2 orta uzunluk kuru soğan
3 su bardağı ince bulgur
Yarım demet nane
3-4 salatalık turşusu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı sumak
1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
1 limonun suyu
2 su bardağı sıcak su
Kısır Tanımı Yapılışı
Bulguru bir kaba alalım ve üzerine 2 su bardağı sıcak su ek edelim.
Kabın üzerini streçle yahut kapakla örterek bulgurun şişmesini bekleyelim.
Tavaya zeytinyağı alıp ince doğranmış olan kuru soğanı kavuralım.
Soğanlar yumuşayıp pembeleşince üzerine salçaları ekleyelim ve salça renk katana kadar kavuralım.
Kavurduğumuz salçalı karışımı bulgurun üzerine dökelim.
Kaşık yardımıyla yahut elle ovalayarak bulgura salçayı beyaz yer kalmayana kadar uygunca yedirelim.
Daha sonra karışıma baharatları ekleyelim.
Soğuyan bulgura yeşillikleri, nar ekşisini, limon suyunu ekleyelim ve hepsini uygunca karıştıralım.
Dilerseniz farklı yeşillikler de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.