Kısır Tarifim İçin Malzemeler
2 su bardağı köftelik bulgur
1,5 su bardağından biraz fazla kaynar su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz (salçanın tuz oranına göre ayarlayın)
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı kekik
1 büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1-2 yaprak marul
1-2 yaprak mor lahana (ben mor lahana turşusu kullandım)
5-6 adet kornişon turşu
Yarım demet maydanoz
İsteğe bağlı dereotu
Limon, nar ekşisi
Kısır Tarifim Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köftelik bulguru kabımıza alıp baharatlarını da atıp sıcak suyunu döküp kaşıkla biraz karıştırıp kapağını kapatarak bir süre bekletiyoruz.
Baharatların miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Bu arada yeşillikleri yıkayarak doğrayıp hazırlıyoruz.
Yemeklik doğranmış soğanı tavada yağla kavuruyoruz ve salçaları ekleyip karıştırıyoruz.
Altının kapatıp bulgura ekleyip karıştırıyoruz.
Bulgurlarımız ılıyınca yeşillikleri, kornişon turşuyu katıp yoğuruyoruz.
Limonu sıkıp arzuya göre nar ekşisi de gezdiriyoruz. Enfes kısırımız hazır afiyet olsun.
Kısır Tarifim Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı köftelik bulgur
1,5 su bardağından biraz fazla kaynar su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz (salçanın tuz oranına göre ayarlayın)
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı kekik
1 büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1-2 yaprak marul
1-2 yaprak mor lahana (ben mor lahana turşusu kullandım)
5-6 adet kornişon turşu
Yarım demet maydanoz
İsteğe bağlı dereotu
Limon, nar ekşisi
Kısır Tarifim Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köftelik bulguru kabımıza alıp baharatlarını da atıp sıcak suyunu döküp kaşıkla biraz karıştırıp kapağını kapatarak bir süre bekletiyoruz.
Baharatların miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Bu arada yeşillikleri yıkayarak doğrayıp hazırlıyoruz.
Yemeklik doğranmış soğanı tavada yağla kavuruyoruz ve salçaları ekleyip karıştırıyoruz.
Altının kapatıp bulgura ekleyip karıştırıyoruz.
Bulgurlarımız ılıyınca yeşillikleri, kornişon turşuyu katıp yoğuruyoruz.
Limonu sıkıp arzuya göre nar ekşisi de gezdiriyoruz. Enfes kısırımız hazır afiyet olsun.
Kısır Tarifim Fotoğraflı Yapılışı