Son konular

Kısır Tarifim

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kısır Tarifim İçin Malzemeler
2 su bardağı köftelik bulgur
1,5 su bardağından biraz fazla kaynar su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz (salçanın tuz oranına göre ayarlayın)
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı kekik
1 büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1-2 yaprak marul
1-2 yaprak mor lahana (ben mor lahana turşusu kullandım)
5-6 adet kornişon turşu
Yarım demet maydanoz
İsteğe bağlı dereotu
Limon, nar ekşisi

Kısır Tarifim Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köftelik bulguru kabımıza alıp baharatlarını da atıp sıcak suyunu döküp kaşıkla biraz karıştırıp kapağını kapatarak bir süre bekletiyoruz.
Baharatların miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Bu arada yeşillikleri yıkayarak doğrayıp hazırlıyoruz.
Yemeklik doğranmış soğanı tavada yağla kavuruyoruz ve salçaları ekleyip karıştırıyoruz.
Altının kapatıp bulgura ekleyip karıştırıyoruz.
Bulgurlarımız ılıyınca yeşillikleri, kornişon turşuyu katıp yoğuruyoruz.
Limonu sıkıp arzuya göre nar ekşisi de gezdiriyoruz. Enfes kısırımız hazır afiyet olsun.
Kısır Tarifim Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Hem Çok Pratik Hemde Çok Lezzetli Narlı Kısır Tarifim İçin Malzemeler 2 su bardağı kısırlık bulgur 1,5 su bardağı kaynar su 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası 2 yemek kaşığı dolusu biber salçası 1 çay bardağı sıvı yağ yada zeytin yağı 4 adet kuru soğan (küçük yemeklik şekilde doğranmış) 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kısır Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı köftelik bulgur 2 su bardağı sıcak su Yarım su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 1 adet kuru soğan 4 yaprak marul 4 adet kornişon turşu 1 limon suyun Nar ekşisi Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Süper Lezzetiyle Kısır Tanımım İçin Materyaller 2 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı sıcak su 4 yaprak marul 1 demet maydanoz 2 adet domates 2 adet salatalık 5 kısım taze soğan 6 adet kornişon turşu 1 büyük kuru soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kısır Tarifi İçin Malzemeler 6 çay bardağı kısırlık bulgur (köftelik bulgur) 5 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 adet kuru soğan 2 adet domates 1 demet maydanoz 6 dal yeşil soğan Mor lahana 7-8 yaprak marul 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Tokat Metodu Kısır (Böylesini Kesinlikle Deneyin) Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı dolusu kısırlık bulgur (köy bulguruda olur) 3 adet orta uzunluk ufak doğranmış soğan 1 su bardağı sıvı yağ yada zeytinyağı 3 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı domates salçası ( yoksa yerine 1 silme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt