Kısır Tanımı İçin Malzemeler
2,5 su bardağı kısırlık bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 adet kuru soğan
2 adet limon
Marul
Yeşil soğan
Maydanoz
1 adet havuç rendesi
İsteğinize nazaran tuz ve nar ekşisi
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1.5 su bardağı sıcak suyu bulgurun üzerine ekleyip üzerini kapatalım bulgurların şişmesini bekleyelim. Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.
Kuru soğanı rendeleyip, orta ateşte pembeleşene kadar kavuralım üzerine salçayı da ek edip, kavuralım, bulgura ek edip, güzelce karıştıralım.
Soğuduktan sonra; 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.
Son olarak doğradığınız yeşil soğanı, maydanozu, marulu da ekleyip, karıştırdıktan sonra kısır servise hazır.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2,5 su bardağı kısırlık bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 adet kuru soğan
2 adet limon
Marul
Yeşil soğan
Maydanoz
1 adet havuç rendesi
İsteğinize nazaran tuz ve nar ekşisi
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1.5 su bardağı sıcak suyu bulgurun üzerine ekleyip üzerini kapatalım bulgurların şişmesini bekleyelim. Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.
Kuru soğanı rendeleyip, orta ateşte pembeleşene kadar kavuralım üzerine salçayı da ek edip, kavuralım, bulgura ek edip, güzelce karıştıralım.
Soğuduktan sonra; 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.
Son olarak doğradığınız yeşil soğanı, maydanozu, marulu da ekleyip, karıştırdıktan sonra kısır servise hazır.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı