Kısır Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
1.5 su bardağı sıcak su
Maydanoz
1 adet domates
Yarım kuru soğan
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1.5 yemek kaşığı salça (Ben biber salçası kullandım isterseniz domates salçası da kullanabilirsiniz)
Tuz
Pul biber
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İnce bulgurun üzerine sıcak suyu koyup üzerini kapatıp bir 5 dakika deme bırakıyoruz.
Diğer yandan domatesi soğanı ve maydanozu ince ince doğrayalım.
Ardından demlenmiş bulgurun üzerine salçayı koyup düzgünce bulgura yedirelim.
Doğranmış materyalleri baharatları, yağı ve limon suyunu ekliyoruz karıştırıyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ince bulgur
1.5 su bardağı sıcak su
Maydanoz
1 adet domates
Yarım kuru soğan
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1.5 yemek kaşığı salça (Ben biber salçası kullandım isterseniz domates salçası da kullanabilirsiniz)
Tuz
Pul biber
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İnce bulgurun üzerine sıcak suyu koyup üzerini kapatıp bir 5 dakika deme bırakıyoruz.
Diğer yandan domatesi soğanı ve maydanozu ince ince doğrayalım.
Ardından demlenmiş bulgurun üzerine salçayı koyup düzgünce bulgura yedirelim.
Doğranmış materyalleri baharatları, yağı ve limon suyunu ekliyoruz karıştırıyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı