Kısır Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tane soğan
1/2 (yarım) çay bardağı limonsuyu
Çeyrek çay bardağı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Maydonoz, yeşil soğan, kara lahana, salatalık,kırmızı biber
1 adet domates
Marul
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bulguru sıcak suyla ıslatıp, tuzunu ek edip, üzerini kapatıp dinlendirelim.
Tavaya yağı alıp kızdıralım ,soğanları yemeklik doğrayıp kısık ateşte kavuralım.
Daha sonra salçalarıda ekleyip 5 dk devamlı kavurduktan sonra bulgurun içine döküp yeterlice karıştıralım.
Limon suyu, baharatlar ve narekşisini de ek edip karıştıralım.
Yeşillikleri minik minik doğrayıp bulgurun içerisine koyalım düzgünce karıştırdıktan sonra servis edelim.
Siz damak zevkinize nazaran gereçleri ve baharatları ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tane soğan
1/2 (yarım) çay bardağı limonsuyu
Çeyrek çay bardağı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Maydonoz, yeşil soğan, kara lahana, salatalık,kırmızı biber
1 adet domates
Marul
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bulguru sıcak suyla ıslatıp, tuzunu ek edip, üzerini kapatıp dinlendirelim.
Tavaya yağı alıp kızdıralım ,soğanları yemeklik doğrayıp kısık ateşte kavuralım.
Daha sonra salçalarıda ekleyip 5 dk devamlı kavurduktan sonra bulgurun içine döküp yeterlice karıştıralım.
Limon suyu, baharatlar ve narekşisini de ek edip karıştıralım.
Yeşillikleri minik minik doğrayıp bulgurun içerisine koyalım düzgünce karıştırdıktan sonra servis edelim.
Siz damak zevkinize nazaran gereçleri ve baharatları ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı