Kısır Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ince esmer bulgur
2 adet domates
1 adet büyük uzunluk kuru soğan
1 adet salatalık
1 diş sarımsak
1/2 (yarım) (Yarım) demet maydanoz
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet yeşil biber
1,5 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bulgurun üzerine sıcak su dökülür ve 10 dk dinlenmeye bırakılır.
İçerisine girecek olan sebzeler minik minik doğranır.
Bir tavaya zeytinyağı, soğan, biber salçası ve domates salçası alınır.
Üzerine karabiber serpildikten sonra ocaktan alınır ve şişen bulgurun üzerine dökülür ve uygunca karıştırılır.
Daha sonra doğranan sebzeler eklenir ve üzerine tuz, limon suyu ve nar ekşisi gezdirilip son defa düzgünce karıştırılır. Denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun. ☺.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ince esmer bulgur
2 adet domates
1 adet büyük uzunluk kuru soğan
1 adet salatalık
1 diş sarımsak
1/2 (yarım) (Yarım) demet maydanoz
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet yeşil biber
1,5 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bulgurun üzerine sıcak su dökülür ve 10 dk dinlenmeye bırakılır.
İçerisine girecek olan sebzeler minik minik doğranır.
Bir tavaya zeytinyağı, soğan, biber salçası ve domates salçası alınır.
Üzerine karabiber serpildikten sonra ocaktan alınır ve şişen bulgurun üzerine dökülür ve uygunca karıştırılır.
Daha sonra doğranan sebzeler eklenir ve üzerine tuz, limon suyu ve nar ekşisi gezdirilip son defa düzgünce karıştırılır. Denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun. ☺.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı