Kısır Tanımı İçin Gereçler
4 çay bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
2 adet domates rendesi
Yarım demet maydanoz
4 kısım yeşil soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi (Limonda olur)
2 çay bardağı sıcak su
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelik su kaynatılır. Köfte leğenine bulgur eklenir, üzerine sıcak su dökülür ağzı kapatılıp şişmesi beklenir.
Şişen bulgura salça ve baharatlar ve nar eksisi eklenir, karıştırılır.
İnce ince kıyılan kuru soğan uygunca yoğurulur.
Son olarak domates rendesi ve yeşillikler eklenir harmanlanır.
Üzerine yağ dökülür. Tabaklara servis edilir.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 çay bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
2 adet domates rendesi
Yarım demet maydanoz
4 kısım yeşil soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi (Limonda olur)
2 çay bardağı sıcak su
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelik su kaynatılır. Köfte leğenine bulgur eklenir, üzerine sıcak su dökülür ağzı kapatılıp şişmesi beklenir.
Şişen bulgura salça ve baharatlar ve nar eksisi eklenir, karıştırılır.
İnce ince kıyılan kuru soğan uygunca yoğurulur.
Son olarak domates rendesi ve yeşillikler eklenir harmanlanır.
Üzerine yağ dökülür. Tabaklara servis edilir.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı