Kısır

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kısır Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı köftelik bulgur (düğürcük )
1 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı isot
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı doluca kimyon
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı ucuyla tarçın
1 çay kaşığı yedibahar
5 yemek kaşığı narekşisi
1 limonun suyu
Tuz
Yarım demet incecik kıyılmış maydanoz
Marul

Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kısırı bu şekilde yaparız soğan ve salçalar pişmediğinde çığ bir tat veriyor soğan baharat ve salçaları pişirerek yapılıp kaynar kaynar bulgura eklenmeli kısır böyle güzel oluyor
Bulguru 1subardağı kaynar suyla ıslatıp karıştırıp kapağını kapatalım.
Yarım saat beklesin.
Diğer tarafta 1 çaybardağı zeytinyağı ocağa alıp üzerine küçükçe doğradığımız soğanı ekleyip arada bir karıştırarak kavuralım iyice yumuşasın.
Salçaları ve baharatları ekleyip 2 3 dakika kavurup yarım saat beklettiğimiz bulgura ekleyelim.
Limon nar ekşisini katıp birkaç tur elimizle güzeeelce yoğurup maydanozunu ekleyip bir iki tür daha yoğuralım.
Marul roka turşu ayran yada çayla ne arzu ederseniz yanına da.Çiğ köfte gibi şekiller oluşturdum serviste siz isteğe bağlı nasıl yaparsanız .Börek çörek bazlama herhangi bir hamurişi ile çok güzel bir öğün oluyor ben yanına buzluk böreği yaptım akşam yemeğimiz buydu harika oldu.
Kısır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt