Kısır Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ince köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 adet kurusoğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet yeşil soğan
Yarım demet kıvırcık
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet limon
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kuru nane
Nar ekşisi
Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kısır yapımı için; derin bir kaba bulguru alarak sıcak su ile ıslatın.
Üzerini de kapatarak şişmesi için bekleyin.
Bulgurlar şiştikten sonra ufalayarak karıştırın.
Üzerine zeytinyağı ve salçayı ilave edin.
Pul biber, karabiber, tuz, nane, limonun suyu ve yarım 2 yemek kaşığı da nar ekşisini ekleyin.
Ufak ufak doğradığımız yeşil soğanı, kuru soğan, maydanoz ve kıvırcığıda da ekleyip güzelce karıştırın. Eveett kısırımız hazır. Afiyet olsun.
Kısır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ince köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 adet kurusoğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet yeşil soğan
Yarım demet kıvırcık
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet limon
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kuru nane
Nar ekşisi
Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kısır yapımı için; derin bir kaba bulguru alarak sıcak su ile ıslatın.
Üzerini de kapatarak şişmesi için bekleyin.
Bulgurlar şiştikten sonra ufalayarak karıştırın.
Üzerine zeytinyağı ve salçayı ilave edin.
Pul biber, karabiber, tuz, nane, limonun suyu ve yarım 2 yemek kaşığı da nar ekşisini ekleyin.
Ufak ufak doğradığımız yeşil soğanı, kuru soğan, maydanoz ve kıvırcığıda da ekleyip güzelce karıştırın. Eveett kısırımız hazır. Afiyet olsun.
Kısır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı