Son konular

Kısır

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kısır Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı esmer bulgur
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yeteri kadar tuz
İç materyali için;
1 tutam maydanoz
1 tutam deroutu
3-4 adet yeşil soğan
1 adet domates
1 adet salatalık
1 çay bardağı zeytinyağı

Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel esmer bulguru, ılık su ile ıslatıp karıştıralım.
Üzerini streç sinema ile kapatarak 15 dk bulgurların şişmesini bekleyelim.
Öbür taraftan kuru soğanımızı doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım ve salçalarımızı da ekleyelim.
Yumuşayan bulgura kavrulan soğan ve salçalı karışımızı ile kırmızı pulbiber, kırmızı toz biberi ve kimyonu da ekleyelim.
Sonrasında bulgurumuzu güzelce yoğuralım. Gereçler güzelce birbirine karışsın, bulgur lezzetini bulsun.
Daha sonra limon suyu, nar ekşisi ve yeteri kadar tuzu ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
Güzelce yoğrulan materyallere doğramış olduğumuz maydanoz, yeşil soğan, domates, salatalık ve dereotunu son olarak zeytinyağını da ekleyerek karıştıralım. Artık gereçlerin ezilmemesi için yoğurmuyoruz sadece karıştırıyoruz. Kısırımız hazır. Afiyet olsun.
 
Üst Alt