Son konular

Kısır

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kısır Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı köftelik bulgur
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı tuz
5 kısım taze soğan
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
4 kısım taze nane
Yarım çay bardağı nar ekşisi
1 su bardağı sıvı yağ yada zeytinyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı limon tuzu
1 limon suyu

Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bulgurumuzu tuz ve bütün baharatlarla birlikte karıştırıyoruz sıcak suda limon tuzunu eritip üzerini geçecek kadar döküyoruz şişmesini bekliyoruz.
Yeşilliklerimizi yıkayıp incecik doğruyoruz.
1 tavada sıvı yağımızı kızdırıp salçalarımızın çiğ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Altını kapatıp içine sarımsakları rendeliyoruz.
Şişen bulgurumuza döküp güzelce karıştırıyoruz .
Yeşilliklerimiz ve nar ekşimizi de ek edip uygunca harmanlıyoruz.
Ben kek kalıbına döküp form verdim yanında domates salatalık ve turşu ile servis yaptım.
Üzerine tekrar nar ekşisi gezdirdim. Yapanlara afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Kısır Tanımı İçin Materyaller 4 çay bardağı kısırlık bulgur 5 çay bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay bardağı sıvı yağ(tercihen zeytin yağı da kullanabilirsiniz ) Yarım çay bardağı nar ekşisi (orjinal nar ekşisi kullanacak iseniz çeyrek çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Kısır (Hatay Usulü) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ince esmer köftelik bulgur 1/2 (yarım) sıcak su 2 silme yemek kaşığı biber salçası 1 dolu yemek kaşığı domates salçası 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı sumak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon 1/2 (yarım) çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Sosuyla Demlenen Tam Kıvamında Kısır Tanımı İçin Malzemeler 1 tane orta uzunluk soğan 2-3 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı kaynar su 1 buçuk su bardağı ince köftelik bulgur 1 çorba kaşığı domates salçası Yarım çorba kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Kısır Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı esmer bulgur 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon Yarım limon suyu 1 yemek kaşığı nar ekşisi Yeteri kadar tuz İç materyali...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Domates Çanağında Farklı Bir Sunumla Kısır Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı bulgur 2 diş sarmısak 1 adet salatalık 1 yemek kaşığı damates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı nar ekşisi 5 kısım maydanoz 5 kısım dereotu 2 baş yeşil soğan 1 çay bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Üst Alt