Kısır Tanımı İçin Materyaller
4 çay bardağı kısırlık bulgur
Kaynar su
Kimyon
Karabiber
Pul biber
İsot
Tuz
2 büyük uzunluk soğan
1,5 kaşık domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 dış sarımsak
1 büyük domates
1 salatalık
4 5 yaprak marul
Nane
Maydanoz
Yeşil soğan
2 adet limon
2 yemek kaşığı kadar nar ekşisi
Kısır Tanımı Yapılışı
Öncelikle bulguru üzerini geçecek kadar su ile ıslatıp ağzını kapatalım.
Soğanları ince formda doğrayıp yağ ile kavuralım kavrulmaya yakın doğranmış sarımsakları ekleyelim.
Akabinde yeşillikleri doğrayalım. Limonu sıkalım.
Kavrulan soğana salça ve yaklaşık 1 tatlı kaşığı baharatları (İsot hariç) istenen ölçüde ekleyelim.
Bulgura 1 yemek kaşığı isot ekleyelim. Acı seviyorsanız yükseltebilirsiniz.
Soğan ve bulguru yoğuralım.
Limon suyu, tuz, nar ekşisi, yeşillik ekleyip karıştıralım.
4 çay bardağı kısırlık bulgur
Kaynar su
Kimyon
Karabiber
Pul biber
İsot
Tuz
2 büyük uzunluk soğan
1,5 kaşık domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 dış sarımsak
1 büyük domates
1 salatalık
4 5 yaprak marul
Nane
Maydanoz
Yeşil soğan
2 adet limon
2 yemek kaşığı kadar nar ekşisi
Kısır Tanımı Yapılışı
Öncelikle bulguru üzerini geçecek kadar su ile ıslatıp ağzını kapatalım.
Soğanları ince formda doğrayıp yağ ile kavuralım kavrulmaya yakın doğranmış sarımsakları ekleyelim.
Akabinde yeşillikleri doğrayalım. Limonu sıkalım.
Kavrulan soğana salça ve yaklaşık 1 tatlı kaşığı baharatları (İsot hariç) istenen ölçüde ekleyelim.
Bulgura 1 yemek kaşığı isot ekleyelim. Acı seviyorsanız yükseltebilirsiniz.
Soğan ve bulguru yoğuralım.
Limon suyu, tuz, nar ekşisi, yeşillik ekleyip karıştıralım.