Kışlık 3 Çeşit Fasulye Saklama Yöntemi (Asla Bozulmayan) Tarifi İçin Malzemeler
5 kg taze fasulye
3 kg domates
4 çay kaşığı tuz
Kışlık 3 Çeşit Fasulye Saklama Yöntemi (Asla Bozulmayan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fasulye ayıklanır ve yıkanır.
Kavurmalık fasulye için; tencereye su alınır ve içine istenilen miktarda taze fasulye bırakılır ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Soğuyan fasulye buzdolabı poşetine doldurulur ve havası alındıktan sonra derin dondurucuya bırakılır.
Yemeklik fasulye için; 3. 5 kg taze fasulye için 3 kg domates soyulur doğranır ve tencereye alınır.
Üzerine taze fasulye bırakılır ve kaynayıp rengi sararınca derin dondurucu için istenilen miktarda ayrılır.
Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine bırakılır ve havası alınıp derin dondurucuya bırakılır.
Konserve için ocak kısıkken fasulye şişeye doldurulur ve her şişeye 1 çay kaşığı tuz bırakılıp kapak sıkıca kapatılır.
Şişeler ters çevrilir ve bir tencereye alınarak kapakları geçecek kadar su bırakılıp 5 dk kaynatılır.
Ocaktan alınan şişeler ters şekilde bir gece bekletilir ve daha sonra serin bir yerde muhafaza edilir.
Not: Taze fasulye konservesinde mutlaka şişeler ters çevrilip 5 dk kaynatılmalı. Bu şekilde allah’ın izniyle bir tane bile bozulmaz. Bu ve diğer tariflerimin detaylı anlatım videoları için lezzetlitaam youtube kanalıma beklerim
Kışlık 3 Çeşit Fasulye Saklama Yöntemi (Asla Bozulmayan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 kg taze fasulye
3 kg domates
4 çay kaşığı tuz
Kışlık 3 Çeşit Fasulye Saklama Yöntemi (Asla Bozulmayan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fasulye ayıklanır ve yıkanır.
Kavurmalık fasulye için; tencereye su alınır ve içine istenilen miktarda taze fasulye bırakılır ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Soğuyan fasulye buzdolabı poşetine doldurulur ve havası alındıktan sonra derin dondurucuya bırakılır.
Yemeklik fasulye için; 3. 5 kg taze fasulye için 3 kg domates soyulur doğranır ve tencereye alınır.
Üzerine taze fasulye bırakılır ve kaynayıp rengi sararınca derin dondurucu için istenilen miktarda ayrılır.
Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine bırakılır ve havası alınıp derin dondurucuya bırakılır.
Konserve için ocak kısıkken fasulye şişeye doldurulur ve her şişeye 1 çay kaşığı tuz bırakılıp kapak sıkıca kapatılır.
Şişeler ters çevrilir ve bir tencereye alınarak kapakları geçecek kadar su bırakılıp 5 dk kaynatılır.
Ocaktan alınan şişeler ters şekilde bir gece bekletilir ve daha sonra serin bir yerde muhafaza edilir.
Not: Taze fasulye konservesinde mutlaka şişeler ters çevrilip 5 dk kaynatılmalı. Bu şekilde allah’ın izniyle bir tane bile bozulmaz. Bu ve diğer tariflerimin detaylı anlatım videoları için lezzetlitaam youtube kanalıma beklerim
Kışlık 3 Çeşit Fasulye Saklama Yöntemi (Asla Bozulmayan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı