Kışlık Domates Sos Menemen Tanımı İçin Gereçler
30 kilo domates
3 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Kışlık Domates Sos Menemen Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Menemenlik sos için;Domatesleri soyup küçük küpler halinde doğruyoruz.
Tencereye alıyoruz üzerine zeytinyağı ve tuzu ekliyoruz.
Kokusu çıkıp rengi dönene kadar pişiriyoruz. Uygunca temizlediğimiz kavanozlara kaynar haldeyken doldurup kapaklarını sıkıca kapatıyoruz.
Kapakların oturduğundan emin olduğunuzda sıkın şayet hava alırsa sosunuz bozulur. Menemene biber eklemiyorum, vakit içinde rengi düzgünce kaçıyor ve bence çok da lezzetli olmuyor. Siz eklemek isterseniz farklı bir tencerede minik minik doğradığınız biberleri yap ile çok az soteleyip pişen menemen sosuna katabilirsiniz. Çok pişirmeyin biberleri.
Yemeklik sos için;Domatesleri soymadan ince kabuğu elimizde kalana kadar rendeliyoruz.
Kabukları atıyoruz.
Rendelenen domatesleri tencereye alıp üzerine zeytinyağı ve tuzu ekleyip kokusunu verip rengi dönene kadar pişiriyoruz.
Tıpkı halde sıcağı ile doldurup kapakları kapatıyoruz ve karşıt çevirip soğuyana kadar o halde bekletiyoruz.
Soğuduktan sonra düzeltebilirsiniz. Böylelikle sosunuz hava almadığı sürece çoook uzun bir mühlet tazeliğini korur ve kullanabilirsiniz.Ben 15 kilosunu sos, 15 kilosunu menemen yaptım. Yağın yarısını sosa yarısını da memenen için kullandım.
30 kilo domates
3 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Kışlık Domates Sos Menemen Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Menemenlik sos için;Domatesleri soyup küçük küpler halinde doğruyoruz.
Tencereye alıyoruz üzerine zeytinyağı ve tuzu ekliyoruz.
Kokusu çıkıp rengi dönene kadar pişiriyoruz. Uygunca temizlediğimiz kavanozlara kaynar haldeyken doldurup kapaklarını sıkıca kapatıyoruz.
Kapakların oturduğundan emin olduğunuzda sıkın şayet hava alırsa sosunuz bozulur. Menemene biber eklemiyorum, vakit içinde rengi düzgünce kaçıyor ve bence çok da lezzetli olmuyor. Siz eklemek isterseniz farklı bir tencerede minik minik doğradığınız biberleri yap ile çok az soteleyip pişen menemen sosuna katabilirsiniz. Çok pişirmeyin biberleri.
Yemeklik sos için;Domatesleri soymadan ince kabuğu elimizde kalana kadar rendeliyoruz.
Kabukları atıyoruz.
Rendelenen domatesleri tencereye alıp üzerine zeytinyağı ve tuzu ekleyip kokusunu verip rengi dönene kadar pişiriyoruz.
Tıpkı halde sıcağı ile doldurup kapakları kapatıyoruz ve karşıt çevirip soğuyana kadar o halde bekletiyoruz.
Soğuduktan sonra düzeltebilirsiniz. Böylelikle sosunuz hava almadığı sürece çoook uzun bir mühlet tazeliğini korur ve kullanabilirsiniz.Ben 15 kilosunu sos, 15 kilosunu menemen yaptım. Yağın yarısını sosa yarısını da memenen için kullandım.