Kışlık Domates Soslu Cin Biber Turşusu Tanımı İçin Materyaller
2 kilo domates
1 kilo cin biberi
2 baş sarımsak
1 tutam iri kesilmiş maydanoz
1 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
Kışlık Domates Soslu Cin Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Domatesleri rendeleyip, biraz kıvam alana kadar kaynatıyoruz.
Yıkadığımız ayıkladığımız biberleri ve başka materyalleri de ek edip karıştırıyoruz.
1- 2 kere fokurdayana kadar kaynatıyoruz.
Biberleri pişirmeden çabucak ocaktan alıyoruz ve kavanozlara koyup kapaklarını kapatıyoruz.
Kapaklar daha evvel kullanılmamış olsun hava almaması için. Kapatırken 3 kez ter 1 defa düz çevirip sıkılıyoruz.
Aykırı çevirip üzerine kalın bi bez örtün 1 gün öle kalsın.
Sonra da isterseniz buzdolabımda isterseniz serin ve karanlık bir yerde koruma edebilirsiniz.
Kışlık Domates Soslu Cin Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 kilo domates
1 kilo cin biberi
2 baş sarımsak
1 tutam iri kesilmiş maydanoz
1 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
Kışlık Domates Soslu Cin Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Domatesleri rendeleyip, biraz kıvam alana kadar kaynatıyoruz.
Yıkadığımız ayıkladığımız biberleri ve başka materyalleri de ek edip karıştırıyoruz.
1- 2 kere fokurdayana kadar kaynatıyoruz.
Biberleri pişirmeden çabucak ocaktan alıyoruz ve kavanozlara koyup kapaklarını kapatıyoruz.
Kapaklar daha evvel kullanılmamış olsun hava almaması için. Kapatırken 3 kez ter 1 defa düz çevirip sıkılıyoruz.
Aykırı çevirip üzerine kalın bi bez örtün 1 gün öle kalsın.
Sonra da isterseniz buzdolabımda isterseniz serin ve karanlık bir yerde koruma edebilirsiniz.
Kışlık Domates Soslu Cin Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı