Kışlık Karışık Tursum Tanımı İçin Materyaller
1 baş sarımsak
1 avuç kuru nohut
Yarım kilo kornison
Yarım kilo acur
4.5 tane kelek
Beyaz lahana gobegi
Karnabahar
Bir kac tane kabya biber
Sari kalem biber
Arzuna nazaran cin biberi
5 kg Kavanoz İçin
1 su bardağı sirke
1 çay bardağı tursu tuzu
1 yemek kaşığı limon tuzu
Kışlık Karışık Tursum Tanımı Yapılışı
Öncelikle sarımsaklar sıcak suda biraz bekletilir ki kabukları kolay çıksın soyulan sarımsaklar kavanozun tabanına alınır.
Akabinde yıkanmış nohutlarda atılır. Daha sonra yıkanmış ayıklanmış sebzelerimizde sırasıyla konulur.
Aşikâr bir sıralama yok istediğiniz üzere atabilirsiniz kavanoza tüm materyaller bittikten sonra en üstten tuz sirke ve limon tuzu eklenir.
Materyallerin üstünü geçene kadar soğuk su doldurulur annemin yıllardır şaşmayan tanımıdır bir kaç ay sonra yemeye başlayabilirsiniz rengi dönecektir afiyet olsun
1 baş sarımsak
1 avuç kuru nohut
Yarım kilo kornison
Yarım kilo acur
4.5 tane kelek
Beyaz lahana gobegi
Karnabahar
Bir kac tane kabya biber
Sari kalem biber
Arzuna nazaran cin biberi
5 kg Kavanoz İçin
1 su bardağı sirke
1 çay bardağı tursu tuzu
1 yemek kaşığı limon tuzu
Kışlık Karışık Tursum Tanımı Yapılışı
Öncelikle sarımsaklar sıcak suda biraz bekletilir ki kabukları kolay çıksın soyulan sarımsaklar kavanozun tabanına alınır.
Akabinde yıkanmış nohutlarda atılır. Daha sonra yıkanmış ayıklanmış sebzelerimizde sırasıyla konulur.
Aşikâr bir sıralama yok istediğiniz üzere atabilirsiniz kavanoza tüm materyaller bittikten sonra en üstten tuz sirke ve limon tuzu eklenir.
Materyallerin üstünü geçene kadar soğuk su doldurulur annemin yıllardır şaşmayan tanımıdır bir kaç ay sonra yemeye başlayabilirsiniz rengi dönecektir afiyet olsun