Kışlık Sos Tanımı İçin Gereçler
50 kilogram domates
3 kilogram biber
Tuz
4 tane küp şeker
1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
Kışlık Sos Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel domatesleri ve biberleri yıkayın.
Akabinde biberleri çok ince olmayacak formda doğrayın.
Ben içerisindeki çekirdek kısımlarını çıkarmadım.
Derin bir tencereye yağı ekleyin.
Üzerine biberleri ekleyin bir süre soteleyin.Fazla eritmeyin.
Domatesin kabuklarını soyun ve doğrayın.
Tencereden aldığınız biberlerin yerine domatesleri ek edin ve kaynatın.
Domatesler kaynayıp kopuk kopuk olmaya başladığında 4 tane kup şeker ve tuz ek edin.(küp şeker asidini alması için)
Daha sonra biberleri ekleyip bir kaç taşım daha kaynatın.
Daha sonra kavanozlara doldurup zıt çevirin.
1 gece kesinlikle bekletip daha sonra serin bir yere alın.Yapacak olanlara afiyet olsun.
50 kilogram domates
3 kilogram biber
Tuz
4 tane küp şeker
1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
Kışlık Sos Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel domatesleri ve biberleri yıkayın.
Akabinde biberleri çok ince olmayacak formda doğrayın.
Ben içerisindeki çekirdek kısımlarını çıkarmadım.
Derin bir tencereye yağı ekleyin.
Üzerine biberleri ekleyin bir süre soteleyin.Fazla eritmeyin.
Domatesin kabuklarını soyun ve doğrayın.
Tencereden aldığınız biberlerin yerine domatesleri ek edin ve kaynatın.
Domatesler kaynayıp kopuk kopuk olmaya başladığında 4 tane kup şeker ve tuz ek edin.(küp şeker asidini alması için)
Daha sonra biberleri ekleyip bir kaç taşım daha kaynatın.
Daha sonra kavanozlara doldurup zıt çevirin.
1 gece kesinlikle bekletip daha sonra serin bir yere alın.Yapacak olanlara afiyet olsun.