Son konular

Kıtır Ekmek (Bayatlayan Ekmeklerden)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kıtır Ekmek (Bayatlayan Ekmeklerden) Tanımı İçin Materyaller
Bayat ekmek
Zeytinyağı
Pul biber
Nane
Kekik

Kıtır Ekmek (Bayatlayan Ekmeklerden) Tanımı Yapılışı

Bayat ekmekler küp küp doğranır.
Üzerine isteğe nazaran zeytinyağı ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
180 derecedeki fırında orta ara karıştırılarak pişirilir.
Ekmekler kızardıktan sonra fırından çıkarılır. Çorbalarla servis edilir.
Soğuduktan sonra kavanoza ya da saklama kabına konulup buzdolabında uzun mühlet koruma edilebilir. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Bayat Ekmekten Çorbaya Kıtır Ekmek Tanımı İçin Gereçler Bayat ekmek Yarım çay bardağı sıvı yağ Kekik Pul biber Tuz Bayat Ekmekten Çorbaya Kıtır Ekmek Tanımı Yapılışı Ekmekler küp küp doğranır. Yağın içine baharatlar ve tuz katıp ekmeklere katılır elle uygunca karıştırılır. Fırın tepsisine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Malzemeler Herkese Sağlıklı Mutlu Huzurlu Gunler❤ Bayat ekmeklerden yapabiliceğimiz en guzel şey bence borek dimi Ben bu şekilde yapıyorum ve ailecek cok seviliyor Yumurta , sut ve sıvı yağ haric diğer malzemesini değiştirebilirsiniz Tercih tamamen size kalmış Ben cok karışık sevmediğimden salam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Çocuklara Cips Üzere Verebilirsiniz Baharatlı Kıtır Ekmek Tanımı İçin Materyaller 1 bayat ekmek 2çay kaşığı pul biber Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ 1 çay kaşığı nane 1 diş sarımsak rendesi 1 tatlı kaşığı çörek otlu Çocuklara Cips Üzere Verebilirsiniz Baharatlı Kıtır Ekmek Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
2
  • Soru
Kıtır Ekmek (Kruton) Tanımı İçin Materyaller Biraz bayat ekmek 3 yemek kalığı sıvı yağ 1 diş rendelenmiş sarımsak 1 çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber Yarım çay kaşığı pul biber İsteğe bağlı taze biberiye Kıtır Ekmek (Kruton) Tanımı Yapılışı Ekmekler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Glutensiz Ekmek Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı ılıktan bir tık sıcak su 1 paket instant kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağı Aldığı kadar glutensiz un Glutensiz Ekmek Tanımı Yapılışı Öncelikle kuru maya kullanmak kural yaş maya ile denedim olmadı. Kuru instant maya tercih...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt